Forældre i groft overfald på pædagoger – man undskylder det med ‘kulturelle misforståelser’

Forældre overfalder pædagoger i børnehaveFredag eftermiddag i forårsolen var der børnefødselsdag i Gilbjerg Børnehuse i Gilleleje.

 

Det udviklede sig pludselig meget voldsomt. Og en 25-årig kvinde er nu sigtet for vold, hærværk og tyveri.

 

Det var omkring klokken 13 fredag, da en gruppe forældre tilsyneladende med forældrene til fødselsdagbarnet i spidsen pludselig gik til uventet angreb på to pædagoger. Det skriver gribskovnetavis.dk

 

Det var en voldsom oplevelse, siger børnehavens leder Ida Maria Høgild.

 

 

“Hun måtte gå så vidt som at tilkalde politiet, da personalet blev mål for et lidt for voldsomt temperament, der ifølge lederen endte i et direkte overgreb mod nogle af de ansatte”, skriver avisen.

 

Nordsjællands Politi bekræftet at de har været kaldt ud til børnehaven fredag lidt over 13.

 

Der er ikke givet en sammenhængende beskrivelse af, hvad der er sket eller hvem gerningsmændene er. Vi får kun at vide, at der er tale om “kulturelle misforståelser”.

 

Men der tegner sig alligevel et dramatisk forløb takket været flere artikler i Gribskov Netavis, samt TV2 Lorry og andre.

 

Fredag eftermiddag i børnehaven

Fredag var fødselsdag for et barn i børnehave. Børnehaven er en del af Gilbjerg Børnehuse i Gilleleje. Og fødselsdagen blev holdt i fælleshuset.

 

Læs også
’Sydlandsk mand’ gjorde seksuelle tilnærmelser til kvinde på gaden – da hun afviste ham, fik det uhyggelige konsekvenser
“Forældrene til fødselsdagsbarnet var tilsyneladende uenige med pædagogerne i institutionen om den måde, fødselsdagen forløb på”, siger Jan Hedager fra Nordsjællands Politi til TV2 Lorry.

 

“Jeg har aldrig oplevet noget som det her, forklarer hun og oplyser, at temperamentet begyndte at blusse op hos forældrene, da de ikke fik sin vilje”, siger Ida Maria Høgild til netavisen.

 

Der er altså tale om forældre, der laver et voldeligt overfald på pædagoger, fordi de ikke får deres vilje.

 

Det er helt uhørt, at sådan noget foregår i en dansk børnehave.

 

Men der skete mere.

 

Døren sparket ind
Efter overfaldet bringer pædagogerne børnene i sikkerhed i børnehaven.

 

Men nu tropper moderen sammen med flere andre også op i børnehaven. De vil have fat i lederen Ida Maria Høgild. Personerne tror hun er på sit kontor bag en låst dør, og derfor sparker man døren ind til kontoret som viste sig at være tomt, skriver Netavisen Gribskov.

Der blev ifølge Netavisen Gribskovs oplysninger ved den lejlighed stjålet noget computerudstyr, en bærbar PC samt børnehavelederens mobiltelefon.Børnene bangeFørst fortalte lederen til netavisen, at ingen børne havde overværet det voldelige optrin.

 

Læs også
Dansk Folkeparti ikke velkomne i området – partimedlemmer truet med tæsk og køller, da de ville hænge valgplakater op

Men så kom en anden version frem i lyset.

 

Tidligere på dagen havde lederen skrevet til forældrene, at børnene har set pædagogerne blive råbt af, skubbet og skældt ud. Det skriver Netavisen Gribskov

‘Min datter er meget rystet, og fortæller at flere af pigerne var meget bange og græd’ fortæller en forældrer hvis identitet er kendt af netavisens redaktion. Der udover er der yderligere mindst fire børn som ifølge deres forældre overværede angrebet på pædagogerne.

Kulturelle misforståelser”

Ingen får noget at vide om hvem, de voldelige forældre er og deres støtter er.

 

Det eneste, der bliver sagt er, at overfaldet har rod i “kulturelle misforståelser”.

 

Avisen skriver om det voldelige overfald på pædagogerne: “Årsagen skulle have rod i kulturelle misforståelser”.

 

Lederen siger videre: “Nogle børn havde været til fødselsdag, og dem der holdt dagen mente, at det skulle ske på en anden måde, end hvad pædagogerne lige var parat til at lade ske. Vi har en politik om, at personalet ikke efterlader børn alene. Jeg har aldrig oplevet noget som det her, forklarer hun og oplyser, at temperamentet begyndte at blusse op hos forældrene, da de ikke fik sin vilje.”

Det er tilmed ikke første gang, der har været problemer skriver Netavisen Gribskov. De pågældende har tidligere været aggressive – men ikke voldelige – overfor personalet. Men alligevel må ingen vide, hvad det er for kulturelle misforståelser.

Læs også
Indvandrer slog, sparkede og truede 15-årig pige – så forsøgte han at lyve sig fra det i retten

 

Forældrene er også vrede over, at de ikke får klar besked om hvad der er sket, så de kan tale med deres børn om den ubehagelige oplevelse.

 

Gilbjerg Børnehuse har en hjemmeside. Her kan man gå ind på nyheder. Men et døgn efter de dramatiske begivenheder er der intet at læse. Det står kun “p.t. ingen nyheder”.

 

Det er absurd, at den slags hændelser i dag er tilstanden i en dansk børnehave. Og endnu værre er det, at man ikke må tale om det.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…