Terroristen fra Strasbourg råbte ”Allahu Akbar” – han var både dybt kriminel og islamist

Tirsdag aften skød en terrorist omkring sig på det berømte julemarked i den franske by Strasbourg. Han dræbte to personer og efterlod én som hjernedød. Derudover sårede han tolv personer, heraf de seks alvorligt.

 

Vidner fortæller, at han råbte ”Allahu Akbar” (”Allah er størst”), da han skød. Islamisternes kampråb. Det er bekræftet af statsadvokaten for Paris, Rémy Heitz. (Le Figaro)

 

De fleste danske medier har dog ikke syntes, at man skulle viderebringe denne oplysning …

 

Kriminel og islamist

Der er nu kommet personlige oplysninger om manden bag massakren.

 

Han hedder Cherif Chekatt og er 29 år. Han er af algerisk oprindelse, men er opvokset i Strasbourg sammen med seks søskende, og han er fransk statsborger.

 

Han har en elementær skoleuddannelse, men ingen uddannelse derudover. Han har haft noget arbejde ved kommunen, men har i en lang periode gået arbejdsløs.

 

Han har dog absolut ikke ligget på den lade side. Han har en omfattende kriminel løbebane i både Frankrig, Tyskland og Schweiz. I hovedsagen har der været tale om grove indbrud.

 

Sammenlagt har Cherif Chekatt tilbragt fire år af sit liv i fængsel.

 

Men Chekatt er ikke bare kriminel. Han er også islamist. Under ophold i fængsel er han blevet radikaliseret af ekstreme muslimer.

 

Denne kombination af stærkt kriminelle tilbøjeligheder og fanatisk islam findes i en lang række europæiske lande. Den er ganske udbredt.

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

 

Forbrydere kommer ind i systemet som almindelige kriminelle. Og når de kommer ud igen, er de også blevet oplært som frontkæmpere for islam.

 

I dansk TV blev man onsdag ved med at sige, at Chekatt havde tilknytning til ”radikale miljøer”. Men helt absurd fortav man, at der var tale om radikale islamiske miljøer.

 

Skulle have været anholdt om morgenen

Faktisk skulle Cherif Chekatt have været anholdt den tirsdag morgen, hvor han skød løs på menneskemængden om aftenen.

 

Politiet indfandt sig på hans bopæl, men man traf ham ikke hjemme. Man anholdt fire af hans kammerater, men han forblev tilfældigvis på fri fod. Det er en frygtelig tanke.

 

Om aftenen gik han så hen på julemarkedet i byen. Det er et af de største og mest kendte julemarkeder i Europa. Her skød han løs på folk med et automatgevær, og desuden angreb han med en kniv.

 

Læs også
Asger Aamund fylder 80 år: Islam er i krig med os – det er på tide at se virkeligheden i øjnene

Han blev selv såret i armen under skudvekslinger med sikkerhedsfolk.

 

Trods skudsårene og et massivt politiopbud lykkedes det ham at slippe væk i en taxa.

 

Det er faktisk ikke første gang, at der er terrorplaner mod julemarkedet. I 2000 planlagde en algerisk gruppe et sprængstofattentat mod markedet. Men det blev forhindret i tide.

 

Men denne gang gik det altså galt. Til trods for, at julemarkedet finder sted på en ø i byens centrum. Og til trods for, at markedet er under særlig stærk bevogtning.

 

Forsøg på at nedtone terror

Det franske indenrigsministerium har været tilbageholdende med at tale om terror. Man taler i stedet om et muligt hævnmotiv.

 

Men Strasbourgs borgmester, Roland Ries, fejer dette forsøg på at nedtone terrorperspektivet af bordet: ”Det, som skete i går, var ubestrideligt et terrorangreb.” (Die Welt)

Læs også
Medier: Imam forbindes med terror på Sri Lanka – “Allah skabte dette land til muslimer”

 

Han får støtte fra statsadvokaten for Paris, Rémy Heitz.

 

Sagen er overtaget af statsadvokaturens antiterror-afdeling. Efterforskningen bygger på mistanke om ”mord og mordforsøg i sammenhæng med et terroristisk forehavende” og ”dannelse af en kriminel terroristisk forening”.

 

Indenrigsministeriets reaktion er formentlig et forsøg på at få sagen tonet politisk ned.

 

Udvælgelsen af et julemarked som angrebsmål peger også i retning af terror. Tuneseren Anis Amris terrorangreb på julemarkedet i Berlin i 2016 er stadig i frisk erindring.

 

Brugen af noget så voldsomt som et automatgevær peger i samme retning. Da politiet var på Chekatts bopæl tirsdag morgen, fandt de også granater.

 

10.000 stærkt radikaliserede!

Læs også
Indvandringskritisk parti stormer frem i Holland efter det islamiske terrorangreb

Cherif Chekatt er da heller ikke en eller anden tilfældig person, der pludselig fik lyst til at skyde på folk.

 

Han var under overvågning af sikkerhedsmyndighederne. Han var placeret som en sikkerhedsrisiko i den kategori, der på fransk hedder ”Fiche S” (”S-kartoteket”).

 

Med den enorme sikkerhedsrisiko, som Frankrig er udsat for, står der mange i dette kartotek. Omkring 26.000 personer, hvoraf de 10.000 gælder som stærkt radikaliserede.

 

Sikkerhedsmyndighederne har ikke ressourcer til at følge dem alle nøje, og det giver en risiko for, at der opstår fatale huller i systemet. Cherif Chekatt er et eksempel.

 

Et enkelt tal kan illustrere terrortruslens omfang i Frankrig: Siden begyndelsen af 2015 er mere end 240 mennesker blevet dræbt ved islamiske terrorangreb.

 

Fortielse duer ikke

Det skændige angreb på julemarkedet i Strasbourg understreger, hvor stor og aktuel terrortruslen stadig er.

Læs også
Jihadisten fra Nørrebro  

 

Denne trussel imødegår man ikke ved at fortie, at der er tale om terror, eller ved at fortie, at denne terror har baggrund i ekstrem islam og i parallelsamfund. Sådan som det jævnligt sker i danske medier

 

Den slags gavner kun terroristerne. Der er ikke brug for udenomssnak. Der er brug for nøgternhed og årvågenhed.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…