Om man har besøgt Italien eller ej, så kender de fleste den italienske pastaret ”Spaghetti Carbonara”. Opskriften er simpel, og ingredienserne er grundlæggende set spaghetti samt en smule kogevand fra denne, bacon, æg og peber. Den sprødstegte bacon blandes med den kogte spaghetti, og en sauce af æggeblommer, kogevand fra spaghettien samt salt og peber hældes over. Varmen fra spaghetti og kogevand vil få æggeblommerne til at koagulere (stivne) let, og resultatet bliver derved en cremet sauce.
Læs meget mere om Pasta Carbonara i den her artikel.
Der findes mange variationer over denne ret, og vi giver dig her opskriften på én, der er let at lave og vil falde i de flestes smag. Vi har tidligere udgivet opskrifter fra madmediet Gastrofun.dk, hvorfra vi også har fået lov at bringe følgende opskrift på den italienske klassiker:
Spaghetti Carbonara med røget bacon:
Ingredienser: 400 gram bacon, 4 stk. past. æggeblommer, 0,5 liter fløde, saften fra en halv citron, 50 gram revet parmesanost samt ½ kg. Spaghetti.
Bacon ristes på en varm pande, til den er gylden og sprød. Hæld vand og salt i en gryde og bring det i kog. Kom spaghettien i og kog den al dente (til tanden) efter anvisningen på pakken. Pisk Æggeblommer, fløde og parmesan sammen og smag det til med citronsaft, salt og peber. Når spaghettien er kogt færdig, hældes vandet fra. Gem cirka 1 dl. af kogevandet, da det skal bruges i saucen. Hæld ægge/flødeblandingen på panden med ristet bacon og bland alt godt sammen. Tilsæt også spaghetti og kogevand og bland det hele godt sammen. Kværn ekstra sort peber ud over retten.
Server gerne retten med ekstra parmesan.
Opskriften kommer herfra.
GastroFun har en del andre opskrifter indenfor carbonara her:
- Carbonara med spaghetti og fløde. Se opskriften her.
- Traditionel spagetti carbonara uden fløde. Se opskriften her.
- Lynhurtig spaghetti carbonara. Se opskriften her.
- Spaghetti carbonara med fløde og bacon. Se opskriften her.
Derudover er der en del opskrifter med pasta her:
- Pasta med kødsovs. Se opskriften her.
- Citronpasta med kylling og salvie. Se opskriften her.
- Ragu alla Bolognese. Se opskriften her.
- One pot pasta. Se opskriften her.
- Spaghetti med kødboller. Se opskriften her.
- Hjemmelavet pasta. Se opskriften her eller her.
- Pasta med kylling, fløde og spinat. Se opskriften her.
- Hjemmelavet spinatpasta. Se opskriften her.
- Hjemmelavet ravioli med spinat og ricotta. Se opskriften her.
- Spaghetti med kødboller. Se opskriften her.
- Hjemmelavet pasta med trøffel, brunet smør og salvie. Se opskriften her eller her.
- Hjemmelavet pasta med safran. Se opskriften her.
- Hjemmelavet pasta med lynstegt tun. Se opskriften her.
- Hjemmelavet pasta med rejer. Se opskriften her.
- Pasta med tomatsauce og gremolata. Se opskriften her.
- Cannelloni med spinat og hellefisk. Se opskriften her.
- Hjemmelavet lasagneplader. Se opskriften her.
- Pasta med laks og grønt. Se opskriften her.
- Pasta med flødesovs i ovnen. Se opskriften her.
- Mac and cheese. Se opskriften her.
- Spaghetti Meatballs. Se opskriften her.
- Gyoza. Se opskriften her.