Ny bog: Journalisten Philippe Lancon giver isnende beretning om at være overlevende fra terrorangrebet på  Charlie Hebdo

You Tube

PARIS: Islamistiske fanatikere angreb det satiriske ugeblad Charlie Hebdo den 7. januar 2015. De ville hævne bladets offentliggørelse af de danske og egne karikaturer af profeten Muhammed.

 

13 blev dræbt og 11 sårede. En af de overlevende var journalisten Philippe Lancon.

 

Charlie Hebdos redaktion var i gang med at diskutere forfatteren Michel Houllebecqs bog “Soumission”, som handler om et samfunds underkastelse under en voksende muslimsk befolkning, som var udkommet samme dag.

 

Lancon anbefalede bogen varmt i modsætning til andre medlemmer af redaktionen.

 

Derefter rejste han sig for at overrække den ansvarhavende redaktør Cabu en bog om jazz, deres fælles hobby, da to formummede islamister væltede ind i lokalet og begyndte at skyde vildt omkring sig med kalashnikov-maskinpistoler.

 

Lancon blev ramt af flere projektiler og faldt om på gulvet smurt ind i sit eget og en af kollegernes blod og hjernemasse  så attentatmændene antog ham for død. Men da morderne havde taget flugten, blev han kørt på hospitalet. Her konstaterede lægerne, at hans hage og dele af kæbepartiet var knust.Hans hud hang i laser, og han måtte have sårklemmer og modtage morfin fra en en lille pung, der var heftet på hans mave.

 

De følgende års lidelser husker han i rystende detaljer.

 

Han kunne ikke tale, men måtte meddele sig til omgivelserne ved at skrive på en tavle med en blyant, som var bundet til tre fingre  Han måtte lære at vænne sig til sit ødelagte ansigt ved at betragte sig i et spejl. Han  lyttede til musik og til hvert ord fra familiemedlemmer, vennerne, lægerne og sygeplejerne og de politifolk, som to ad gangen holdt vagt døgnet rundt foran hans sygestue for det tilfælde, at andre jihadistiske fanatikere er skulle prøve at fuldføre det drab, som var mislykket for de første.

 

I dag er han udskrevet, men han afviser at vise sig offentligt og på fjernsyn med sit kun delvis genskabte ansigt.Han har i detaljer beskrevet sine fysiske og psykiske lidelser i en bog “Le Lambeau” (Hud i laser).

 

Det er ingen overdrivelse at fastslå, at bogen er pinefuld læsning.

 

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…