Muslimske skoleelever til læreren: ‘Hvorfor skulle jeg lytte til dig, når du er hvid?’

Koranskole i Aarhus fra en anden sammenhæng (Arkivfoto: Privat)

Koranskoler kan påvirke folkeskolen negativt. Denne opsigtsvækkende advarsel kommer fra Kent Karlsson, der er rektor på to skoler i Bolänge i Sverige.

 

Han tager bladet fra munden i svensk TV. (SVT og Fria Tider)

 

Det er de mange muslimske elever, der går i koranskole, som gør han urolig.

 

Når den almindelige skoledag er forbi, og de andre elever får fri, så skal muslimske elever i koranskole.

 

I koranskolen bruger de tid på at lære lange passager af koranen udenad. Koranen er på arabisk, så det er uhyre krævende at memorere lange tekststykker, de ikke forstår.

 

“Hvis al energi bliver brugt på at lære disse tekster udenad, så der ikke er kræfter tilbage til at arbejde med den obligatoriske skole, så er jeg bekymret”, siger Kent Karlsson til svensk tv, SVT.

 

I koranskolen skal de muslimske børn tilmed også lære arabisk, der er et krævende sprog, som bruger et andet alfabet end det svenske sprog.

 

Kent Karlsson, frygter, at koranskolen tapper børnene for tid og kræfter, og at det går ud over den almindelige undervisning.

 

Andre ansatte fra folkeskolen siger til SVT, at eleverne løber sur i deres lektier, fordi de er trætte når de kommer hjem fra koranskolen. Det går ud over mattematik- og sprogopgaverne i skolen.

 

Kent Karlsson mener også, at koranskolerne forstærker isolationen i parallelsamfundene.

 

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

Du er ikke muslim

Desuden skaber koranskolerne en fjendtlig holdning overfor svenskere og mennesker der ikke er muslimer.

 

“Indimellem er der elever, som betvivler lærere, som ikke har muslimsk baggrund.  De kan sige: “jeg lytter ikke til dig, for du er hvid”. Eller de siger: “Du er ikke muslim, hvorfor skal jeg så høre efter, hvad du siger?” Den holdning findes blandt elever i alle aldre – fra de er 6 år til de er 13 år”, siger Kent Karlsson til SVT.

 

“Det gør mig urolig, at der er en del børn, der går i koranskole, som tror, at de kun skal lytte til mænd og kvinder, der er muslimer.”

 

Det er meget bekymrende siger han, hvis eleverne tænker i ‘dem’ og ‘os’, så de kun har respekt for andre muslimer. For mig er der kun et ‘os’.

 

Den lokale imam er uenig

Men imamen fra den lokale moské, Abdirahman Ahmed, ser anderledes på sagen.

 

Læs også
Hvidvasker Sverige sin antisemitisme? – en beretning om, hvor galt det står til i Malmø

Han siger, at koranskolen er vigtig for de unges identitet.Han tror heller ikke på at undervisningen i koranskolen påvirker den almindelige skolegang.

 

Og de svenske love og regler gælder overalt. Hvis det ikke er tilfældet, så er det en fejl, siger han.

 

Koranskoler:Et stor problem – men man lukker øjnene

Koranskoler er ikke det samme som muslimske friskoler. Koranskoler er private fritidsskoler uden offentlig støtte og derfor også uden offentligt tilsyn, bortset fra det helt generelle tilsyn med børn.

De er almindelige i muslimske lande, og de har bredt sig til europa i takt med den muslimske indvandring. Men man ved ikke meget om skolerne.

I 2010 afslørede BBC Panorama den ideologiske påvirkning, som børn udsættes for i britiske koranskoler. De lærer antisemittisme og had til homoseksuelle. Børgernes indhold er skrevet i Saudi-Arabien. Det skriver rights.no

Børn ned til seks år lærer om, at tyveri kan straffes med afhugning af hænder og fødder, og at døden for mennesker, der ikke er muslimer, betyder, at man skal brænde op i helvedes flammer. Gengivet i rights.no efter BBC.

I 2011 ble der endvidere avdækket hundrevis af eksempler på fysisk mishandling af børn på koranskoler i Storbrittanien.

 

Så vidt vi har registreret, så er ikke en eneste koranskole i Storbrittanien lukket efter BBCs afsløring for otte år siden, skriver rights.no

Læs også
Likvideringen af 31-årig kvindelig læge i Malmø: Hun fik det dræbende skud, da hun lå på jorden – en medgerningsmand er anholdt

 

I Danmark avslørede TV2, at barn undervises i moskeene i barbarisk sharia, her i Grimhøjmoskeen i Aarhus. Politikerne har længe talt om at lukke sådanne moskeer eller øge kontrollen, men ikke meget er sket.

 

Det sidste nye er dog, at Østrig har besluttet at lukke syv moskeer og udvise omkring 60 imamer.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…