Lækker dejlig hjemmebagt citronmåne

(c)gastrofun.dk

Vi kender alle sammen den halvcirkelformede sandkage, der er en af landets mest solgte kager i de danske supermarkeder og tankstationer.

 

Kagen er formet som en halvmåne og er en sandkage med en glasur der er gul og har citronsmag – deraf navnet citronmåne.

 

Vi har fået GastroFun.dk til at komme med deres bud på den danske klassiker.

 

Hjemmebagt citronmåne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs også
Sådan får I en vellykket parmiddag med hjemmelavet mad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs også
Syltning og henkogning er stadig moderne

 

2 kager

 

Ingredienser: 250 gram sukker, 250 gram smør, 1 citron (både saften og skallen), 4 æg, 15 gram vaniljesukker, 5 gram bagepulver, 250 gram hvedemel, flormelis og gul frugtfarve.

 

Start med at tænde ovnen på 170 grader.

Skær dit smør i små stykker og rør det sammen med sukker i en røreskål. Brug gerne en elpisker eller en røremaskine til det. Rør det sammen i et par minutter og herefter piskes dine æg i et ad gangen indtil du har en fin og ensartet masse.

Tilsæt mel, vaniljesukker og bagepulver til massen igennem en sigte. Rør det sammen indtil du har en lækker dej, der minder om en lagkagebund.

Riv skallen af citronen og sørg for at du ikke får det hvide, bitre skaldel med. Pres herefter saften ud af citronen. Kom begge dele op i dejen og rør godt rundt.

Beklæd en springform med bagepapir og hæld dejen deri. Lav en fordybning i midten af dejen, det sikrer at den ikke hæver op i midten og dermed får den en mere ensartet top.

Bag kagen i din ovn i cirka 45 minutter ved 170 grader (almindelig ovn). Bagetiden kan variere fra ovn til ovn så tjek kagen løbende, så du ikke ender med en meget tør kage.

Tag herefter kagen ud af ovnen og ud af springformen.

Læs også
Spaghetti Carbonara og andre dejlige pastaretter

Læg den på en bagerist og lad den afkøle i minimum 30 minutter.

Når kagen er afkølet kan den deles midt over og så har du 2 halvmåner/citronmåner.

Pynt din citronmåne med den klassiske gule glasur og f.eks. lidt skovsyre.

 

 

Denne lækre kage er lavet i ovnen, der generelt er fantastisk til at lave forskellige desserter og søde ting til eftermiddagskaffen.

 

Hvis du vil se flere gode opskrifter der kan laves i ovnen, så se med her:

 

  • Gulerodsmuffins. Se opskriften her.
  • Chokolade cookies. Se opskriften her.
  • Vaniljemuffins. Se opskriften her.
  • Vanilje sponge cake. Se opskriften her.
  • Macarons. Se opskriften her.
  • Mini kys. Se opskriften her.
  • Banankage. Se opskriften her.
  • Makroner. Se opskriften her.
  • Makronkager. Se opskriften her.
  • Hindbærmuffins. Se opskriften her.
  • Fransk citrontærte med brændt marengs. Se opskriften her.
  • Pavlova. Se opskriften her.
  • Jordbærtærte. Se opskriften her.
  • Vandbakkelse. Se opskriften her.
  • Pæretærte. Se opskriften her.
  • Mørdej. Se opskriften her.
  • Rabarbertærte. Se opskriften her.
  • Chokoladefondant. Se opskriften her.
  • Citronmuffins. Se opskriften her.

Reklame:

Er du også en stor fan af at bruge din ovn i køkkenet eller overvejer at skifte den ud, så har Forbrugsguiden denne guide

Læs også
Færdigretter hitter i specialbutikkerne

Generelt er der en masse ventetid når man venter på at ovnen bager ens kager færdig. Ventetiden kan bl.a. bruges til at spille poker online eller læse en god bog.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…