For første gang nogensinde: Antallet af familiesammenførte er nu højere end antallet af opholdstilladelser – og Venligboerne hjælper ivrigt til

Langt det store flertal af politikerne i Folketinget hæfter sig udelukkende ved antallet af personer, som søger asyl i Danmark og taler beroligende om det lave antal asylansøgere, som i øjeblikket lander i Danmark.

 

Men det er en falsk tryghed. Med én flygtning med opholdstilladelse følger ofte familiesammenføringer, og så bliver den ene hurtigt til mange.

 

Nu er der flere familiesammenføringer end opholdstilladelser

Dansk Folkeparti har gang på gang slået alarm og senest har partiformand Kristian Thulesen Dahl den 20. marts i år været inde på et loft efter tysk forbillede, hvilket for Danmarks vedkommende ville betyde maksimalt 840 familiesammenføringer om året.

 

Nu viser det sig for alvor, at der har været god grund til at slå alarm.

 

Familiesammenføringer til flygtninge sætter nu rekord i en sådan grad, at antallet af familiesammenførte ægtefæller og børn nu overgår antallet af de flygtninge, som har fået opholdstilladelse siden 1. januar 2017 og frem til 31- juli i år-

 

Således fik i alt 3.624 asylansøgere opholdstilladelse i Danmark i perioden fra 1. januar 2017 til 31. juli i år.

 

Men i samme perioden blev der også givet tilladelse til i alt 1.500 ægtefællesammenføringer, og disse ægtefæller medbragte tilsammen 2.603 børn, således at det samlede antal familiesammenførte nåede op på i alt 4.103 personer mod som nævnt 3.624 opholdstilladelser,

 

Nu skal flygtningene selv betale for flyrejser til familiemedlemmer

Frem til 2016 havde den danske stat betalt for flybilletterne til de familiemedlemmer, der skulle familiesammenføres med flygtninge i Danmark, men dette sluttede fra januar 2016 med en skønsmæssig besparelse det år på omkring 20 millioner kroner.

 

Siden da har flygtningene selv skullet betale for flybilletterne til de familier, de ville have til Danmark.

 

Læs også
90-årig lå 11 timer alene på skadestuen uden vådt eller tørt og døde – imens vokser udgifterne til indvandrere

Men så giver Venligboerne da en hjælpende hånd

Men det har foreningen Venligboerne nu fundet en løsning på. De samler penge ind til familier, der skal flyves til Danmark.

 

I august i år havde de således fået indsamlet 400.000 kroner, som betalte for flybilletterne til 138 familiemedlemmer, som via den vej kom til Danmark og blev familiesammenført, fremgår det af en artikel i BT.

 

En af dem, som fik sin familie til Danmark på den måde, var en 15-årig syrisk dreng, som skulle være kommet helt alene til Danmark, hvor han fik asyl og derefter tilladelse til at hente sine forældre og søskende til Danmark som familiesammenføring.

 

Af artiklen i BT fremgik det ikke, om Venligboerne så også vil dække de store udgifter ind, som kommunerne efterfølgende får som følge af familiesammenføringerne til blandt andet tolkning, skolegang med videre.

 

En stor dyne af familiesammenføringer venter forude

De såkaldt konventionsflygte, altså dem, der er personligt forfulgte og dermed omfattet af Flygtningekonventionen, kan søge om familiesammenføring straks efter at de fået opholdstilladelse.

 

Læs også
20.000 familiesammenføringer på 5 år – nu kræver DF, at Løkke strammer ligesom Tyskland

For dem, der har fået ophold med såkaldt beskyttelsesstatus, og det vil sige de syrere, der er kommet som krigsflygtninge, gælder der andre regler.

 

De skal have haft opholdstilladelse i tre år, inden de kan søge om familiesammenføring, og det betyder, at de 5.286 syrere, som fik opholdstilladelse i løbet af 2016, nu kan få mulighed for at søge om familiesammenføring-

 

Siden 1. januar 2013 og til og med 31. juli i år har flygtninge med opholdstilladelse hentet i alt 22.859 familiemedlemmer til Danmark i form af ægtefæller og børn under femten år,

 

Og en ny bølge venter formentlig, når de over fem tusinde syrerne fra 2016 kan begynde at få deres familier til Danmark.

 

Læs mere her:

http://www.statistikbanken.dk/10026 (Tabelkode: VAN66)

 

https://www.bt.dk/samfund/138-udlaendinge-familiesammenfoert-paa-venligboernes-regning

Læs også
Nu er over hvert femte nyfødte barn i Danmark af udenlandsk herkomst
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…