Asylansøgere og indvandrere, der dømmes for voldtægt, skal automatisk udvises, siger DF-politiker

Arkiv, skærmprint fra video

Hun havde ikke en chance, men kæmpede.

 

De to unge indvandrere på henholdsvis 22 og 20 år satte sig på hver side af hende og holdt hende fast, medens de slog hende tog hende på brysterne og i skridtet. I første omgang uden på tøjet.

 

Derefter hev de hendes shorts ned og forsøgte at voldtage hende, Men måtte opgive. Kvinden kæmpede imod, og hendes råb om hjælp fik gerningsmændene til at flygte. (Den Korte Avis)

 

I dag mandag den 23. juli oprulles sagen ved Retten i Viborg, hvor anklagemyndigheden blandt andet har krævet den 22-årige udvist for bestandig.

 

Men de skal udvises automatisk, mener Christian Langballe (DF)

Hvis det står til Dansk Folkepartis indfødsretsordfører, Christian Langballe, burde det slet ikke være nødvendigt for anklageren at kræve udvisning, når sagen mod de to indvandrere behandles ved Retten i Viborg i dag.

 

Hvis de kendes skyldige, burde udvisning ske automatisk, sagde Langballe under en debat i Folketinget med justitsminister Søren Pape Poulsen (KF).

 

Christian Langballe ville vide, hvordan justitsministeren forholder sig til tal fra Justitsministeriets Forskningskontor.

 

Tallene viser, at 23 procent af dømte voldtægtsforbrydere er ikke-vestlige indvandrere på trods af, at de kun udgør seks procent af den mandlige befolkning i alderen 15 – 69.

 

Der er tale om perioden 2010 – 2015.

 

Søren Pape Poulsen henviste i sit svar til, at der er skærpet fokus på bekæmpelse af voldtægt både hos regeringen og hos politi og anklagemyndighed.

Læs også
’Sydlandsk mand’ gjorde seksuelle tilnærmelser til kvinde på gaden – da hun afviste ham, fik det uhyggelige konsekvenser

 

”Straffen for voldtægt blev i juni 2016 skærpet fra to og et halvt års fængsel til tre og et halvt års fængsel i de tilfælde, hvor overgrebet er sket ved vold eller trussel om vold. Derudover er der sat et helt ny fokus på at hjælpe ofrene mest muligt,” lød det fra justitsministeren.

 

Barbariet breder sig i Danmark på grund af uansvarlige politikere

Det svar var Christian Langballe langt fra tilfreds med.

 

”Altså det, der egentlig gør mig så trist, når vi taler om det her, er jo, at barbariet breder sig i Danmark såvel som i resten af Europa.”

 

”Tag Sverige, hvor en gammel artikel, som jeg læste her forleden dag, viser, at næst efter Lesotho er Sverige det land i verden, hvor der er flest voldtægter,” sagde Langballe og understregede:

 

”Jeg synes godt nok, det er tankevækkende, at uansvarlige politikere har fået lukket det her barbari ind. Politik er jo en handlingsdisciplin, hvor man så sætter magt bag.”

 

Læs også
Dansk Folkeparti ikke velkomne i området – partimedlemmer truet med tæsk og køller, da de ville hænge valgplakater op

Dermed mener Christian Langballe, at det ikke er domstolene, der skal afgøre spørgsmålet om udvisning:

 

”Det, jeg bare mangler i den her diskussion, er det her sidste nøk, som man kunne tage, hvor man så sagde, at det heller ikke er domstolene, der skal vurdere det, men at det faktisk er noget, vi lægger ind i loven selv, nemlig at hvis begår man grove voldtægter, jamen så ryger man ud med det samme.”

 

”Det ville jeg faktisk synes var rimeligt,” understregede Langballe.

 

Pape Poulsen helt uenig: Det er noget, domstolene skal afgøre

Det var justitsministeren ikke enig i. Tværtimod.

 

”Ja, og der vil jeg nok alligevel hejse det flag, der hedder, at jeg synes, at det er domstolene, der skal afgøre det,” svarede Pape Poulsen og fortsatte:

 

”Jeg er jo enig i holdningen om, at hvis man kommer hertil og beder om at få ly og beskyttelse og så begår en voldtægt, er det jo sådan set et signal om, at man ikke har lyst til at være her, tænker jeg, eller man har i hvert fald ekskluderet sig selv,” lød fra justitsministeren, som endnu engang understregede, at:

Læs også
Indvandrer slog, sparkede og truede 15-årig pige – så forsøgte han at lyve sig fra det i retten

 

”Men jeg synes stadig væk, at det er domstolene, der skal træffe den afgørelse.”

 

Vil arbejde for at ændre lovgivningen

Christian Langballe oplyser, at tanken om at skrive udvisning for voldtægt direkte ind i straffeloven, således at voldtægtsdømte asylansøgere og indvandrere uden dansk statsborgerskab automatisk blive udvist, er hans personlige holdning.

 

”Det er ikke noget, jeg har drøftet med gruppen, men jeg vil arbejde videre med sagen med henblik på, at vi i Dansk Folkeparti skal fremsætte et beslutningsforslag, der pålægger regeringen at skrive udvisning for voldtægt direkte ind i straffeloven som en del af den automatiske sanktion,” siger Christian Langballe til Den Korte Avis.

 

Sagen om den cambodjanske voldtægtsforbryder

Den debat, som Christian Langballe rejser, hænger blandt andet sammen med en alvorlig sag fra sidste år. Den drejer sig om en 36-årige cambodjansk mand, som nåede at begå tre voldtægter i perioden 2012, 2014 og 2016.

 

Han var sluppet med betingede udvisninger, indtil han i april 2016 fik en udvisningsdom ved retten i Glostrup.

Læs også
Video: To arabere stak mand ned på togstation, fordi han var kristen – så hånede de ham og hans religion

 

Den dom ændrede Østre Landsret den 21. september sidste år imidlertid til endnu en betinget udvisning.

 

Den ankede anklagemyndigheden til Højesteret, som den 22. marts i år omstødte landsrettens afgørelse og besluttede, at cambodjaneren skal udvises for bestandig.

 

Men cambodjaneren var altså lige ved at slippe for udvisning igen. Og vejen helt op til Højesteret var lang, trang og udgiftskrævende for samfundet.

 

Det får nu Christian Langballe til at kræve udvisning i sådanne sager skrevet direkte ind i straffeloven.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…