Merkel og tyske og danske medier kom med falsk historie om jagt på indvandrere – nu får de hård kritik fra efterretningschef

I slutningen af august opstod der uroligheder i den østtyske by Chemnitz. En 35-årig tysker blev myrdet med kniv, og politiet udpegede tre indvandrere fra Irak og Syrien som gerningsmænd.

 

Mordet førte til vrede folkelige protester. Højreekstreme grupper benyttede også lejligheden til at markere sig.

 

Politisk korrekte medier kom med historier om, at demonstrationerne udviklede sig til en ”hetzjagt” på indvandrere.

 

De store danske medier kolporterede fuldstændig kritikløst billedet af, at tyske demonstranter gennemførte forfølgelser af indvandrere.

 

Dermed fik man mistænkeliggjort de mange mennesker i Chemnitz og det øvrige Tyskland, der var i oprør over mordet på den tyske mand.

 

Men meget tyder nu på, at påstanden om en kollektiv ”menneskejagt” er falsk.

 

Journalistisk Venstreparti i Danmark løb bare i hælene på Journalistisk Venstreparti i Tyskland og overtog deres falske historie.

 

Merkels beskyldninger mod de vrede borgere

De tyske medier blev hidset op, da Merkel-regeringens talsmand, Steffen Seibert, talte om ”sammenrotning” og ”menneskejagt” mod indvandrere i Chemnitz. Og Merkel støttede Seibert.

 

Kansleren og hendes talsmand bidrog dermed til at sætte protesterne mod, at en indvandrer havde myrdet en tysker, i et meget negativt lys.

 

Men så blev det pinligt.

Læs også
Så galt kan det gå, når medierne går amok i politisk korrekthed

 

Den version af begivenhederne, som Seibert og Merkel overtog, blev gennemhullet af folk med en særlig indsigt i, hvad der var sket.

 

Den ene er den statsadvokat, der leder undersøgelsen af begivenhederne i Chemnitz. Den anden er selveste chefen for efterretningstjenesten Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV).

 

Samtidig har Merkels egen indenrigsminister, Horst Seehofer (CSU), undsagt hende i Chemnitz-sagen.

 

Statsadvokaten

Statsadvokaturen i Dresden, der leder undersøgelsen af sagen, er ikke færdig med vurderingen af materialet.

 

Men man slår fast, at man indtil videre ikke har set noget videomateriale, der giver grundlag for at tale om kollektiv ”menneskejagt” på nogen.

 

Læs også
Knivmordet og urolighederne i den østtyske by Chemnitz er dødsensfarlige for Merkel – hun risikerer et vælgeroprør

Ifølge statsadvokat Wolfgang Klein har man kun én almindelig kendt video, hvor nogle mennesker kortvarigt løber efter en enkelt person og jager ham væk.

 

Denne video kan ses i bunden af artiklen her.

 

Ifølge statsadvokaten kan denne beskedne episode på ingen måde kaldes en ”menneskejagt på indvandrere”.

 

Ministerpræsident Michael Kretschmer i delstaten Sachsen, hvor Chemnitz ligger, afviste også kategorisk, at en pøbel havde gennemført en menneskejagt på indvandrere.

 

De store danske medier undlod enhver form for kildekritik. De serverede, hvad der ser ud til at være ”falske nyheder” – for nu at bruge et fortærsket begreb.

 

Efterretningschefen

Men det skulle blive værre endnu for de politisk korrekte i Tyskland og Danmark.

Læs også
Tyskland i krise: Politikere og medier angriber det indvandringskritiske AfD, men det får bare partiets opbakning til at vokse

 

Fredag sagde chefen for efterretningstjenesten BfV, Hans-Georg Maassen, at den omdiskuterede video formentlig er falsk! Det skete i et interview med BILD.

 

Ifølge Maassen var der ”gode grunde” til at tro, at der i forbindelse med videomaterialet med påståede heksejagter ”er tale om målrettet falsk information, som muligvis skal aflede offentlighedens opmærksomhed fra mordet i Chemnitz” – altså mordet på den 35-årige tysker.

 

Et ordentligt smæk til medierne, til kanslerens talsmand og til kansleren selv.

 

En række partier, der har talt om ”menneskejagt”, rejser nu heftige krav om, at Maassen skal afsløre, hvad han bygger sin vurdering på.

 

Merkel og Maassen

Umiddelbart står disse partier i en meget pinlig situation. Det samme gælder Merkel og talsmand Seibert.

 

Læs også
Danske journalister beskytter venstreekstremister

Seibert er holdt op med at bruge ordet ”menneskejagt”. ”Kansleren og jeg har sagt alt om den sag,” lyder det nu.

 

Maassen og Merkel er i forvejen ikke ligefrem hjertevenner. Maassen har været stærkt kritisk over for Merkels udlændingepolitik, og det er selvfølgelig ikke faldet i god jord hos kansleren.

 

Men intet tyder på, at hun kan få indenrigsminister Horst Seehofer til at fyre Maassen. Seehofer støtter efterretningschefen.

 

Så Merkel kan kun komme af med Maassen ved at give Seehofer en lodret ordre til at fyre ham. Men hvis hun gør det, går regeringen i opløsning.

 

Seehofer, Merkel – og medierne

Denne sag får den politiske konflikt om udlændingepolitikken mellem Merkel og Seehofer til at blusse op igen.

 

For få måneder siden var de ude i et dramatisk opgør. Forleden kaldte Seehofer migrationen for ”alle problemers moder”. Og i den ny sag viser han ingen imødekommenhed over for Merkel.

Læs også
Et aktuelt eksempel demonstrerer, hvordan de etablerede medier producerer falske nyheder på stribe

 

Indenrigsministeren lader forstå, at han i flere dage har kendt til Maassens vurdering. Journalister har spurgt ham, hvorfor han ikke har givet disse oplysninger videre til kanslerens kontor. Svaret lyder kort og provokerende: ”De har ikke spurgt mig om det.”

 

Seehofer mere end antyder, at Merkel selv har rodet sig ud i problemerne, fordi hele hendes håndtering af Chemnitz har været uden føling med, hvad der foregår i det virkelige liv.

 

Det samme kan man sige om mediernes dækning af Chemnitz. Herunder stort set alle de etablerede danske medier. Hvornår øver de selvkritik?

a

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…