Danmarks næsten 40.000 syrere har nu fået en invitation – kom tilbage til Syrien, lyder det fra den syriske regering

Modelfoto fra arkivet

Der er ingen grund til, at de næsten 40.000 syrere, som i øjeblikket bor i Danmark i form af asyl og familiesammenføringer, fortsat bliver her.

 

I hvert fald ikke, hvis det står til den syriske regering

 

I tirsdags opfordrede det syriske udenrigsministerium alle syriske flygtninge til at vende tilbage, efter at det nu er lykkedes for regeringen at rense store områder for terrorister, skriver pressebureauet AP.

 

Langt over fem millioner er flygtet

Over 5,6 millioner syrere er gennem de seneste år flygtet fra borgerkrig og islamiske terrorister, men nu mener regeringen altså at have så meget styr på situationen i landet, at syriske flygtningen kan vende tilbage og hjælpe til med genopbygningen.

 

Mange er allerede vendt tilbage og opfordrer andre flygtninge til at gøre det samme, lyder det fra det syriske udenrigsministerium.

 

Det er dog ikke alle, der har lyst til at vende tilbage. Mange frygter, at de ved tilbagekomsten vil blive indrulleret i den syriske hær eller blive udsat for forfølgelse, skriver AP

 

Over 20.000 kom til Danmark på blot tre år

Asylpresset mod Danmark stammer først og fremmest fra syriske krigsflygtninge.

 

I øjeblikket bor der per 1. juni i år i alt 37.472 syrere i Danmark ifølge Danmarks Statistiks befolkningstabel.

 

Alene i perioden 2015 -2017 fik i alt 23.263 syrere ophold i Danmark.

 

Af dem var kun lidt over halvdelen, eller i alt 12.311, syriske flyghtninge, der havde fået opholdstilladelse. De øvrige var de familiesammenførte, der følger i kølvandet på opholdstilladelser til flygtninge.

 

Det drejer her sig om 3.286 ægtefæller og 7.666 børn.

 

Strømmen af syriske flygtninge er dog taget kraftigt af.

 

I første halvår af 2018 har således i alt 295 syrere fået opholdstilladelse i Danmark. Det drejer sig om 145 flygtninge plus 37 familiesammenførte ægtefæller med i alt 113. børn.

 

Men nu mener den syriske regering altså, at der ikke er nogen grund til, at syriske flygtninge opholder sig i for eksempel Danmark.

 

Fremtiden vil så vise, hvorvidt den opfattelse deles af de lidt over 37.000 syrere i Danmark i en sådan grad, at de nu begynder at rejse hjem.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…