Ny bog af Helle Merete Brix: Blandt kolibrier og kalasjnikover. Om terrorens ofre

Boglancering – Blandt kolibrier og kalasjnikover. Om terrorens ofre.

 

På Toga Vinstue, Store Kirkestræde 3, onsdag den 14. februar 2018 klokken 19.30-21.30

 

Helle Merete Brix´ bog Blandt kolibrier og kalasjnikover. Om terrorens ofre udkommer på treårsdagen for terrorangrebet i København. Frankrigs ambassadør i Danmark, François Zimeray, der er overlevende fra Krudttønden, har skrevet bogens forord.

 

I panelet ved boglanceringen kan man møde forfatteren samt bogens redaktør og forlægger på DreamLitt, Thomas Vilhelm. Man kan også møde Patrick Piscot, overlevende fra Utøya og Hannah Bentow, der holdt bat mitzvah fest, da angrebet fandt sted ved Synagogen samt en eller flere ”hemmelige gæster”. Der bliver naturligvis mulighed for spørgsmål og debat og en pause undervejs.

 

Om Blandt kolibrier og kalasjnikover: Bogen retter et særligt fokus mod terrorens ofre, overlevende og pårørende i Frankrig, Norge og Danmark. Den går i dybden med angrebet på spillestedet Bataclan samt satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris i 2015, Utøya og Oslo i 2011, samt Krudttønden og Synagogen i København. Bogen indeholder således et interview med en tidligere sikkerhedskoordinator fra PET, der blev såret i Krudttønden.

 

Helle Merete Brix´ fyldige og illustrerede værk er en hybrid mellem interviews, essays og andre korte tekster, der citerer nøglepersoner fra en række organisationer, som har viet deres tid til at hjælpe terrorens ofre med at komme bedst muligt videre i tilværelsen.

 

Bogen indeholder også interviews med og omtale af de såkaldte “højrisikomål”, der tæller markante debattører, tegnere og forfattere som eksempelvis Lars Vilks, Naser Khader og den tidligere Charlie Hebdo-medarbejder, Zineb El Rhazoui. Værkets forfatter er selv overlevende fra Krudttønden og ven med Vilks og har således fået adgang til særlige oplysninger om den i dag verdensberømte kunstner.

 

Alle er velkomne til boglanceringen onsdag den 14. februar på Toga Vinstue fra 19.30-21.30

 

For yderligere oplysninger:

 

Helle Merete Brix:  Mobil 22 92 70 46  Mail:  [email protected]

 

Thomas Vilhelm:  Mobil 21 90 70 80    Mail:  [email protected]

Boglanceringen er et samarbejde mellem Helle Meretes Saloner og forlaget DreamLitt.
Blandt kolibrier og kalasjnikover. Om terrorens ofre
 udkommer 14. februar 2018. Forlaget DreamLitt, 376 sider.

Pris ved boglancering: Kr. 200,- 

 

PRESSEMEDDELELSE

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…