90-årig lå 11 timer alene på skadestuen uden vådt eller tørt og døde – imens vokser udgifterne til indvandrere

colourbox

En 90-årig mand døde på hospitalet efter 11 timer alene uden vådt eller tørt, og tilsynsmyndighederne siger nu, at der er mangel på akutte sengepladser. Det er sket i Lund.

 

I Malmø vokser indvandringen af især familiesammenført lavineagtigt, og byen har de sidste to år brugt 162 mio. kr. på akutte sovepladser.

 

De to hændelser har ikke umiddelbar en direkte forbindelse. Men de giver en fornemmelse af det, som flere opfatter som et groteske misforhold i hjælpen til egne borgere og til indvandrere. (Fria Tider her og her)

 

Beretningerne er fra Sverige, men tendensen er den samme i andre europæiske lande. Der bliver brugt milliarder på migranter, mens selv den grundlæggende velfærd er under pres.

 

Den 90-åriges sidste timer

Manden på 90 år blev bragt til akutmodtagelsen på sygehuset i Lund i Skåne.

 

Han var faldet i sit hjem og havde slået hovedet, armen og hånden. Personalet mente, at han også havde lungebetændelse.

 

Men der var ingen ledige senge. Derfor kom han til at ligge på gangen. Og der lå han i næsten 11 timer – fra klokken 9 til klokken klokken 20.

 

I hele det tidsrum fik han hverken vådt eller tørt. Den eneste hjælp han fik var da en af de ansatte en enkelt gang hjalp ham med at vende sig i sengen. Efter 11 timer blev han kørt i ambulance til Centralsygehuset i Kristianstad, hvor der var en plads.

 

Et døgn efter døde han af hjertestop.Det skriver Fria Tider på baggrund af en artikel i Sydsvenskan.

 

 

Læs også
Likvideringen af 31-årig kvindelig læge i Malmø: Hun fik det dræbende skud, da hun lå på jorden – en medgerningsmand er anholdt

 

Mandens datter anmeldte forløbet til “Tilsynet med velfærd og omsorg” (Ivo)

 

Hun skrev blandt andet: “Det er oprørende at tænke på, hvordan akutmodtagelsen forvandlede ham til en ‘ting'”.

 

Og Tilsynet er nu kommet med sit svar. Her skriver de, at manglen på senge på sygehuset er en direkte trussel mod patientsikkerheden og at hospitalet i Lund har overtrådt sundhedsloven, hvor der er et krav om, at personalet skal give patienten den nødvendige behandling.

 

“Min far var selv læge og viede sit liv til omsorg for sine patienter. Det er smerteligt at tænke på, hvordan han selv blev behandlet”, skriver datteren i sin anmeldelse. Kvällsposten

 

Store udgifter til asylansøgere

Samtidig bliver der brugt milliarder på de mange migranter, der strømmer til Sverige. Lige nu er det antallet af familiesammenføringer, som vokser lavineagtigt. Det presser boligmarkedet. Og det betyder, at Malmø nu køber akutte overnatningspladser for 334.000 i døgnet. Ialt har kommunen brugt 162 millioner kroner på sådanne akutpladser på hoteller, campingpladser og lignende steder. Det skriverFria Tider pba en artikel i Sydsvenskan lørdag.

 

Læs også
Sverige asyl-amok: Har alene i år uddelt langt over tredive tusinde statsborgerskaber og modtaget et hav af asylansøgere

Ifølge de officielle tal er 2.822 personer i Malmø uden et hjem. Svensk TV har for nylig bragt en reportage om hjemløse pensionister. Og nu skriver Sydsvenskan at 1000 hjemløse er børn.

 

Socialtjenesten har indtil videre skaffe 1.700 lejligheder. Men det er altså ikke nok. Derfor må akutpladser tages i brug.

 

Og ledende politikere fra Socialdemokratiet og Miljøpartiet vil bygge kæmpestore villaer til de storfamilier, der kommer til Sverige.

 

Men det hjælper ikke mennesker som den 90-årige mand, som ifølge Tilsynet led under mangel på akutpladser.

 

Læs også: Lungebetændelse uden feber

 

Tværtimod forventes presset fra indvandringen på de offentlige udgifter at blive større.

 

Læs også
Efter drab og eksplosioner: Kriminaliteten fra Malmø er ved at brede sig til Danmark, lyder det fra svensk politichef

Antallet af familiesammenføringer i Malmø er vokset med 50 procent siden 2016. I dag kommer der hver måned 85 nye familiesammenførte til Malmø.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…