Vi tager den en gang til for Den Korte Avis

 

Jeg er på forsiden af Den Korte Avis med navn i overskriften og hele molevitten, og som Poul Schlüter en gang har skrevet i sine erindringer: “Folk tror, det er så sjovt at se sig selv i avisen. Det er det også.” Så tak for det.

 

Overskriften lyder, “Vi tager den en gang til for Jan E. Jørgensen”, og en god debat kan ikke tages for tit, så nu tager vi den en gang til for Den Korte Avis.

 

Jeg citeres fra Ekstra Bladet for følgende. “Mit ønske har været at rette op på den misforståelse, at man ikke kan være dansker, når man selv eller ens forældre kommer fra de varme lande. Det kan man naturligvis godt, og det er nu på gruppemødet blevet bøjet i neon og skåret ud i pap”.

 

Det er korrekt citeret, om end jeg ærgrer mig lidt over udtrykket “De varme lande”, som sikkert godt kan læses lidt nedladende. Det var en kvajet formulering, og det er bestemt ikke ment nedladende fra min side, men det kan være svært at formulere sig præcist, som debatten har lært os. Jeg elsker varme – og jeg er uenig med Shu-Bi-Dua, der i deres Danmarkssang synger følgende.

 

“Der findes andre mennesker, end dem, der er danske.

De bor i huler og slås hele dagen.

Det har vi lige godt aldrig nogensinde gjort.

De varme lande er noget lort.”

 

Heldigvis var Shu-Bi-Dua jo humoristiske på den velkendte danske ironiske facon – for vi boede jo rent faktisk i huler i meget gamle dage, mens man nede i varmen byggede pyramider i Ægypten og prægtige bygningsværker i Rom.

 

Den Korte Avis synes, at min kommentar er “mærkelig”, for “der vil næppe være noget medlem af Venstres folketingsgruppe, der mener, at man ikke kan blive integreret som dansker, når man selv eller forældrene har udenlandsk baggrund.”

 

Jamen lige præcis. Det mener vi alle sammen uden undtagelse, men p.g.a. en vedtagelsestekst, som vi har lagt stemmer til, så har først og fremmest Enhedslistens Pernille Skipper – mod bedre vidende – ført en kampagne mod os med påstande om, at vi i Venstre mener, at indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande uden undtagelse IKKE er danskere.

 

Læs også
Lars Løkke tegner et misvisende billede af, hvor meget vælgerne bakker hans forslag om en SV-regering op

Det er hamrende ærgerligt – og i øvrigt urimeligt – men vi er da nødt til at forholde os til, at det desværre er et billede, som er blevet viderebragt, og derfor er der ingen vej udenom at slå fast med søm på meget mere end syv tommer, hvad vi mener.

 

Der er endda en forespørgselsdebat på vej om samme emne – for de røde partier har åbenbart behov for at køre debatten i langdrag og hælde salt i såret hos de adoptivbørn, indvandrere og efterkommere, som på et fejlagtigt grundlag har følt sig ramt af vores vedtagelsestekst.

 

Danskhedsdebatten er også ærgerlig af en anden grund -fordi den fuldstændigt har afsporet en vigtig debat om parallelsamfund og dårlig integration.

 

Jeg må derfor svare Den Korte Avis igen. Det er et meget mærkeligt indlæg, I har skrevet. For jeg har aldrig nogensinde påstået, at “de enorme problemer…” med parallelsamfund og dårlig integration løses ved at konstatere, at “man godt kan blive dansker, selvom man kommer fra udlandet.” Det påstår I – men det har jeg altså ikke.

 

Tværtimod har jeg ærgret mig over, at en debat om parallelsamfund er blevet afsporet p.g.a en vedtagelsestekst, der har fået debatten til i stedet at handle om, hvornår man er dansk. Vi er nok ikke enige i problemets omfang, ligesom jeg er mere optimistisk end jer med hensyn til, om problemerne kan løses. Men jeg har aldrig påstået, at der ikke er problemer.

 

Jeg kan i øvrigt oplyse, at de lange aviser modsat den korte avis udmæket har forstået, hvad jeg mener. Det kan man læse i lederen på Information, Politiken, Berlingske, Kristeligt Dagblad, Jyske Vestkysten og Horsens Folkeblad.

 

Læs også
Kristian Jensen stak piben ind – men krigen i Venstre kan brage løs igen, fordi Løkke vil gøre op med arven fra Fogh

http://denkorteavis.dk/2017/debatten-om-danskhed-vi-tager-den-en-gang-til-for-venstres-jan-e-jorgensen/

 

Jan E. Jørgensen, MF, er Venstres indfødsretsordfører

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…