Udlændinge på tålt ophold skal bo på Kærshovedgård i Jylland, men det vil de ikke, de foretrækker storbylivet

Når kriminelle udlændinge får en udvisningsdom, er det ikke sjældent at de får lov at blive i Danmark. De får tålt ophold, fordi det forlyder at myndighederne ikke kan udvise dem til hjemlandet.

 

Det kan skyldes at de risikerer forfølgelse og straf og/eller at hjemlandet ikke vil tage imod dem. Så mange hygger sig fortsat i Danmark.

 

Men for at det ikke skal blive for hyggeligt har Udlændingeministeren besluttet at disse udlændinge skal på på Kærshovedgård, der ligger afsondret midt i Jylland. Kærshovedgård har tidligere fungeret som åbent fængsel.

 

I efteråret fik 176 udlændinge på tålt ophold således besked om, at de skulle indfinde sig på Kærshovedgård, og der blev arrangeret bustransport fra Asylcenter Sandholm nord for København.

 

Men kun meget få mødte op. I starten af november skulle 36 have indfundet sig, men kun 16 dukkede op. Ved udgangen af året er tallet steget til 79 og 97 personer er udeblevet. Det skriver Jyllands-Posten.

 

Ifølge Jyllands-Posten har politiet ikke opsøgt de knap 100 personer. Det har altså ingen konsekvenser, hvis udlændingene nægter at følge anvisningen.

 

Regeringen og Folketinget pusler nu med forskellige stramninger på området.

 

Den Korte Avis har tidligere påpeget, at nogle udlændinge nærmest lever i sus og dus på tålt ophold, og at man tilsyneladende sagtens kan rejse på ferie til hjemlandet, selvom det hedder sig, at man ikke kan rejse tilbage. Læs for eksempel om somalieren Liban Mohammed her. Eller om Danny Abdallah her.

 

Andre udviste udlændinge på tålt ophold bruger andre strategier. Det kunne eksempelvis være afghanske Elias Shar. Han blev løsladt i 2008 og han skulle være sendt tilbage til Afghanistan hvis ikke han havde fået tålt ophold.

 

I dag har Elias Sher tre børn på 2,4 og 5 år sammen med sin dansk-afghanske kæreste Maria Sedighi, skriver Jyllands-Posten.

 

Læs også
Udsigt til politisk drama om udlændingepolitik mellem Kristian Thulesen Dahl og Mette Frederiksen

Elias Sher må ikke arbejde i Danmark, han er udvist, uønsket og har ingen fremtid i Danmark. Alligevel har Elias Sher valgt at bringe 3 børn til verden, uden at han er i stand til at forsørge dem i Danmark.

 

Elias Sher er en af dem der nægter at flytte til Kærshovedgård i Jylland. Kæresten og de 3 børn bor nemlig i Hillerød, og flytningen vi derfor ødelægge familielivet.

 

”Hvis jeg flytter derover, kan jeg jo ikke være sammen med min familie til hverdag. Mine børn er afhængige af mig, de er meget små,” siger Elias Sher. (Jyllands-Posten)

 

Elias Sher er i dag 47 år og han kom til Danmark i 1992. Det er uvist hvorfor han ikke kan vende tilbage til Afghanistan efter 25 år i udlandet.

 

Spørgsmålet er så om om det vil ændre sig. Vil Folketinget blive i stand til at gennemtvinge, at deres egen lovgivning bliver overholdt for mennesker, der er på tålt ophold? Man har sin tvivl.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…