Tyskerne har fået nok: Dommer, der gav kriminel flygtning ren besked, har udløst en flodbølge af folkelig støtte

Dommer Stephan Zantke / skærmprint

Den Korte Avis bragte onsdag en artikel om dommer Stephan Zantke fra den tyske by Zwickau. Han skabte stor opmærksomhed, da han i retten reagerede meget kontant på en kriminel flygtning fra Afrika.

 

Den pågældende flygtning havde væltet skældsord af sig om ”lorte-tyskere” og ”lorte-Tyskland”. Han gentog sine skældsord i retten, og så fik han ren besked fra dommer Zantke.

 

Dommeren sagde den sætning, der har gjort ham til folkehelt: ”Hvis det er sådan noget lort hos os, hvorfor er du her så?”

 

Dommeren gav også den anklagede libyer en streng straf – strengere end anklageren havde krævet.

 

Reaktioner

I et interview med Bild fortæller Zantke, at mange har henvendt sig til ham og sagt tak for hans klare meldinger.

 

Det gjorde et særligt indtryk på ham, da en chefpolitikommissær skrev til ham: “Mange tak, De giver igen mit arbejde mening.”

 

Dommeren henviser også til de mange reaktioner, han har fået fra udlændinge, der glæder sig over, at der sættes klare grænser for udenlandske kriminelle.

 

Dommer Zantke er blandt andet blevet omtalt i to artikler i Die Welt. Det har udløst en flodbølge af kommentarer fra læserne.

 

De fleste artikler i Die Welts netudgave fremkalder højst nogle få håndfulde reaktioner i kommentarfeltet til artiklerne (altså ikke Facebook).

 

Men den sidste artikel om dommer Zantke havde onsdag ved 16-tiden affødt 340 kommentarer! Og der var massiv støtte til dommeren.

Læs også
Politikerne skulle vise pressen, at der var kommet styr på kriminaliteten – så skete det eneste, der ikke måtte ske

 

Læser-kommentarerne

Den Korte Avis foretog en hurtig gennemgang af disse kommentarer. Vi fandt umiddelbart kun fem personer, der i et eller andet omfang var kritiske over for dommeren (den ene skrev flere gange).

 

Der skal nok have været nogle kritiske røster, vi ikke har opdaget. Men der var en voldsom overvægt af positive, ofte begejstrede kommentarer fra læserne:

 

”Den mand har klasse! (…) Netop i Tyskland kunne vi bruge mange flere af hans slags.”

 

”Tak for den dom, vores land er endnu ikke fortabt.”

 

”Kan vi ikke klone denne dommer. Endelig én, der taler rent ud af posen.”

 

Læs også
Dommer blev folkehelt, da han sagde til kriminel afrikansk flygtning: “Hvis det er sådan noget …. hos os, hvorfor er du her så?”

”Dommen og dens begrundelse (…) fortjener respekt og helhjertet tilslutning.”

 

”Det har jeg ventet længe på. Tør man håbe, at dommerens eksempel nu udbredes inden for retssystemet?”

 

”Endelig bliver det udtalt, som de fleste vel tænker.”

 

”Det er mig fuldstændig ubegribeligt, hvorfor den slags personer ikke kan sendes ud af landet. Det får mig endnu engang helt op på 180, at sådan en type får mine skattepenge.”

 

Og sådan fortsætter det i én uendelighed fra læserne. Debatten viser, hvordan utilfredsheden med udlændingepolitikken syder og bobler i den tyske befolkning.

 

Merkel ude af trit med befolkningen

Angela Merkel har gjort alt for at lægge låg på tyskernes utilfredshed. I valgkampen op til valget i september forsøgte hun at undgå enhver debat om udlændingepolitik.

Læs også
Dommer blev folkehelt, da han sagde til kriminel afrikansk flygtning: ”Hvis det er sådan noget lort hos os, hvorfor er du her så?”

 

Hun har i stort omfang forholdt sig passivt til de problemer, som optager mange tyskere.

 

I en stor undersøgelse, hvor tyskerne selv fik mulighed for at definere, hvad der efter deres mening er Tysklands største problem, kom indvandringen ind på en førsteplads (GfK).

 

Valgnederlag skyldtes asylpolitik

Det er også ved at dæmre for ledende borgerlige politikere, at det elendige valgresultat for søsterpartierne CDU og CSU i høj grad hang sammen med tilstrømningen og udlændingepolitikken.

 

Den kommende CSU-ministerpræsident i Bayern, Markus Söder, har flere gange sagt, at valgnederlaget skyldtes asylpolitikken.

 

Angela Merkel sagde derimod lige efter valget, at hun ikke vidste, hvad man kunne have gjort anderledes. Men det blev mødt med fortørnelse i hendes egne rækker.

 

Læs også
Den 19-årige medicinstuderende Maria blev brutalt voldtaget og myrdet af afghaner, der påstod, at han var uledsaget flygtningebarn

Forleden krabbede hun sig så nødtvungent i retning af en smule selverkendelse, da hun om det sviende valgnederlag sagde: ”Folk var endnu ikke overbeviste om, at der var styr på migrationen.”

 

Det kan man da roligt sige.

 

Tyskernes mistillid til Merkel og andre toppolitikere er stor. Som en af Die Welts læsere skriver i sin kommentar til dommer Zantke:

 

”Kan man ikke på en eller anden måde bringe den mand ind i politik? Vælge ham til indenrigsminister eller ligefrem til kansler?”

 

https://denkorteavis.dk/2017/dommer-blev-folkehelt-da-han-sagde-til-kriminel-afrikansk-flygtning-hvis-det-er-saadan-noget-lort-hos-os-hvorfor-er-du-her-saa/

 

https://www.welt.de/politik/deutschland/article171493077/Merkels-Zugestaendnisse-an-ihre-Kritiker.html

 

Læs også
SIDSTE NYT: Muslimsk byråd tvang kristen pige i muslimsk pleje – nu har dommer grebet ind, men uhyggen breder sig

http://www.bild.de/regional/chemnitz/chemnitz/dankes-briefe-an-den-knallhart-richter-54169760.bild.html

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…