Seks syrere anholdt i Tyskland for terrorplaner mod julemarked – de udgav sig alle for asylansøgere

Skærmprint/YouTube/Euronews

Sidste år gennemførte en asylansøger i Tyskland et blodigt terrorangreb, da han pløjede en lastbil ind i menneskemængden på et julemarked i Berlin.

 

Nu har tysk politi anholdt seks syrere, der tilsyneladende planlagde en lignende aktion mod et julemarked i byen Essen. De formodes alle seks at være tilknyttet Islamisk Stat.

 

Angrebet skulle foregå med våben og sprængstoffer. Man var dog ikke blevet færdige med planlægningen af terroraktionen, da politiet slog til med en razzia mod boliger i en række tyske byer. Hele 500 betjente deltog.

 

Ifølge Bild og TV-stationen Hessische Rundfunk opdagede politiet gennem telefonaflytning, at terroristerne ville angribe julemarkedet.

 

Hos syrerne fandt man også bykort og fotos af et indkøbscenter.

 

Udnyttede Merkels tåbelige asylpolitik

Planlægningen af denne omfattende terroraktion et år efter drabene i Berlin er i sig selv meget opsigtsvækkende.

 

Mindst lige så opsigtsvækkende er gerningsmændenes baggrund.

 

De er alle syriske statsborgere i alderen 20-28 år

 

Tilsyneladende kendte de seks mænd hinanden fra Syrien. Og de var alle kommet til Tyskland ved at udgive sig for asylansøgere!

 

De fire har levet som asylansøgere i Tyskland siden december 2014. De to andre har været asylansøgere i landet siden midten af 2015.

Læs også
Mahmoud Abbas holdt en løgnagtig tale om Israel – derefter myrdede 17-årig palæstinenser en tilfældig amerikansk-israelsk far til fire

 

De har altså koldt og kynisk udnyttet, at Angela Merkel slog dørene op på vid gab for folk, der påstod at være på flugt fra Syrien.

 

Merkels tåbelige forsikring om, at ”Wir schaffen das”, har meget på samvittigheden. Her ville den have kostet nye menneskeliv, hvis planerne om at myrde løs på julemarkedet i Essen ikke var blevet afsløret.

 

Faktisk blev terrorcellen kun opdaget ved et held. Andre asylansøgere syntes, at de seks syrere opførte sig påfaldende, og det meldte de så til myndighederne. Så rullede efterforskningen.

 

Døve og blinde myndigheder

Både i Tyskland og Danmark har myndighederne haft en fuldstændig naiv holdning til faren for, at terrorister ville skjule sig i flygtningestrømmen.

 

Da tilstrømningen eksploderede i 2015-2016 advarede Den Korte Avis i kraftige vendinger mod, at denne fare var såre reel. Vi påpegede, at den løse og hullede grænsekontrol gjorde det let for terrorister at komme ind på denne facon.

 

Læs også
Fire fingre i vejret signalerer, hvor alvorlig en situation masseindvandringen har bragt os i

Men både PET og daværende justitsminister Søren Pind (V) forsikrede, at dette næppe udgjorde nogen risiko. Man var døve og blinde.

 

Nu er alle blevet klogere. Ingen ved deres fulde fem vil længere påstå, at terroristerne ikke vil forsøge at udnytte asylsystemet.

 

Det kan have reddet livet for adskillige mennesker i Essen og andre tyske byer.

http://www.bild.de/news/2017/razzia/razzia-mehrere-bundeslaender-news-eilmeldung-53928086.bild.html#remId=1569820836871073847 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…