Terrorangreb mod børn, unge og voksne i kæmpestor musikarena i Manchester, foreløbig mindst 22 dræbte og 59 sårede – tilsyneladende selvmordsbombe

Skærmprint vg.no

Pludselig lød der en kraftig eksplosion blandt publikum til en stor koncert i Manchester Arena. Det var omkring kl. 23.30 dansk tid, 22.30 britisk tid i går aftes.

 

Publikum var kommet for at høre den amerikanske sangerinde Ariana Grande. Det bestod i stort omfang af børn og helt unge, mange kun 13-14 år, nogle helt ned til 6 år. De var på vej ud fra den kæmpestore koncerthal.

 

Arenaen kan rumme 21.000 mennesker, og den var stort set fyldt.

 

Foreløbig meldes om mindst 22 døde og 59 sårede.

 

Der udbrød panik i det unge publikum. Mange løb skrigende ud. Forældre strømmede til for at forsøge at finde deres børn. Andre forældre ledte desperat efter et livstegn fra børnene på de sociale medier.

 

Politiet siger, at de efterforsker sagen som terror. Der tales om en selvmordsbomber. Den amerikanske TV-station CBS citerer amerikanske efterretningskilder for at tale om en sådan selvmordsaktion.

 

Bomben var tilsyneladende en såkaldt sømbombe, der slynger metaldele mod ofrene for at gøre skaderne særligt slemme. Der var masser af blod og spredte kropsdele.

 

På fireårsdagen for bestialsk mord

Dette er det mest dødbringende terrorangreb i Storbritannien siden det frygtelige angreb 7/7 2005, hvor 56 mennesker blev dræbt i London.

 

Så sent som 22. marts blev Storbritannien ramt af et terrorangreb ved Westminster, hvor Parlamentet holder til. Terroristen kørte sin bil ind i en folkemængde og dræbte derefter en betjent med kniv.

 

Gårsdagens terror ramte på fireårs-dagen for det bestialske angreb på den unge soldat Lee Rigby. To islamiske fanatikere slagtede ham på åben gade med en kødøkse og en stor kniv.

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

 

Premierminister Theresa May kalder angrebet for et ”afskyeligt terrorangreb”. Omkring klokken 10 dansk tid skal hun lede et møde i den såkaldte Cobra-komité, der er det nationale sikkerhedsråd. (BBC)

 

Mays Konservative og de andre partier har efter terrorangrebet suspenderet deres valgkamp op til parlamentsvalget den 8. juni.

 

”ARE YOU FORGET OUR THREAT?”

Foreløbig har ingen taget ansvaret for det brutale angreb på en forsamling af især børn af unge.

 

Men tilhængere af Islamisk Stat har jublet over det på de sociale medier. Fire timer før angrebet blev der offentliggjort noget, der kunne ligne en trussel mod Manchester på Twitter.

 

Beskeden lød på temmelig mangelfuldt engelsk: ”ARE YOU FORGET OUR THREAT? THIS IS THE JUST TERROR?” (Daily Mail).

 

Læs også
Asger Aamund fylder 80 år: Islam er i krig med os – det er på tide at se virkeligheden i øjnene

En video er også lagt ud, hvor en mand sidder med en seddel med teksten: “Dette er kun begyndelsen” og så Manchester og datoen.

 

Det er for tidligt at konkludere, hvem der begik denne barbariske udåd mod børn og unge, der bare skulle have en dejlig aften med deres popidol og med hinanden.

 

Men gerningsmændene har med sikkerhed vidst, at angrebet især ville ramme helt unge, uskyldige mennesker.

 

En kraftig mistanke retter sig naturligvis mod Islamisk Stat.

a


a

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…