Ajaja Hyttel skulle have en hyggelig aften med familien på McDonald’s – men det fik 20 støjende og truende indvandrerdrenge grundigt ødelagt

Google Maps

Ajaja Hyttel skulle have en hyggelig aften med sin familie på McDonald’s i Viby i Aarhus.

 

Men det blev åbenbart alt andet end hyggeligt.

 

Familien sad Omkring 20 store indvandredrenge forpestede stemningen for Ajaja og hendes familie – og Mcdonald’s andre gæster.

 

– Drengene kylede rundt med maden, jagtede hinanden rundt i restauranten og råbte og skreg. De slog på sæderne og viste absolut intet hensyn til os andre i restauranten, fortæller Ajaja Hyttel til eb.dk.

 

Det er utroligt og dybt skræmmende, at store drenge kan genere andre mennesker, uden at der reelt sker dem noget. Historien viser, at de tilsyneladende har magt til at fortsætte.

 

De fortsætte uden respekt for danske voksne

De 20 støjende drenge på McDonald’s var mellem 13 og 16 år og af anden etnisk herkomst end dansk. De var blandt andet fra Somalia og Mellemøsten. Det siger Ajaja Huttel til eb.dk

 

Ajaja Hyttel forsøgte at sige noget til dem, men hun fik bare besked på at blande sig udenom.

 

Til sidst gik familien nedenunder. Men det gjorde det ikke bedre.

 

Drengene larmede helt vildt meget ovenpå. De blev ved med at jage hinanden, råbe, larme og slå på sæderne, fortæller Ajaja Hyttel til stiften.dk.

 

Hun forsøgte at få personalet til at gribe ind.

Læs også
Morten var ved stranden med sine børn: ‘Fem muslimer’ omringede ham og truede med kniv: “Tror du bare, du kan gå her”

 

Så tog hendes svoger affære, men det gjorde bar hele situationen endnu værre.

 

– De stimlede sammen om ham og virkede så truende, at min mand måtte holde en af dem fast. Personalet kom til. Andre voksne mænd kom til. Det samme gjorde personalet. Det hjalp heller ikke, fortæller Ajaja Hyttel til stiften.dk.

 

Til sidst forsvandt drengene ud af restauranten, men kun for at fortsætte larmen ude på gaden.

 

Magtesløst samfund

Man skulle tro, at et samfund som det danske hurtigt kunne sætte sådan en flok bøller på plads og lære dem at tage hensyn til andre mennesker.

 

Men nej.

 

Læs også
Bilist overhalede bus i Skive – så blev han truet af arabisk buschauffør

Det fremgår af restaurantchefen, Gitte Andersens, udtalelser til pressen, at det ikke er første gang.

 

Det fremgår også, at McDonald’s har haft vagter ansat. Det har tilsyneladende ikke lukket munden på drengene.

 

Heller ikke politiet har været i stand til at sikre at dette uvæsen ikke fortsatte.

 

– Det er træls. Det kommer vi ikke udenom. Vi prøver at tale pænt til de unge. Hjælper det ikke, beder vi dem forlade restauranten. Nægter de, ringer vi til politiet, som plejer at være hurtige til at komme, siger Gitte Andersen.

 

Nu forsøger McDonald’s at skabe et frirum for familier. Første salen bliver forbeholdt familier. en kæde spærre trappen op til første salen for alle andre.

 

– Men nu prøver vi med andre metoder. De går ud på at snakke med de unge og begynde at dele restauranten mere op, så familierne kommer op ovenpå, siger Gitte Andersen.

– Det er de første skridt, vi tager. Nu holder vi øje med dem og griber ind, når der er optræk til det mindste. Vi vil sørge for, at det ikke er sjovt for dem at være her, siger Gitte Andersen, der ikke kan mærke balladen på restaurantens omsætning.

 

Læs også
12-årig dreng blev udsat for modbydeligt overfald fra to indvandrerdrenge – TV2 bagatelliserer sagen
Hun mener, at det allerede har hjulpet.

 

Men man kan godt være bange for, at personalet ikke magter den opgave, som vagter og politi tilsyneladende nærmest gav op over for.

Kontaktede forældrene

Ajaja Huttel kontaktede fire af drengenes familier. De er fra Mellemøsten og Somalia.

 

– Jeg vil gerne endnu en gang understrege, at det her ikke drejer sig om racisme. Det drejer sig om at vise hensyn og opføre sig ordentligt. Og det er uanset om man er dansker eller har en anden etnisk herkomst. Jeg vil gerne være med til at beskytte vores lokale samfund. Vi skal alle kunne være her. Og nu gjorde jeg så bare det, som McDonald’s og mange andre  ikke gør, siger hun til eb.dk.

 

– Jeg mener, at vi som borgere alle har en pligt til at gribe ind og tage ansvar for vort samfund. Det er vigtigt, at disse unge ballademagere oplever, at de ikke kan lave deres ballade uset.

 

– Vi skal følge dem og de skal vide, at det får konsekvenser, når de ikke opfører sig ordentligt. De skal ikke have lov til at bruge McDonald’s eller andre steder som et tomrum, hvor de kan opføre sig, som de har lyst, siger Ajaja Hyttel til eb.dk

 

Det er så sandt som det er sagt, men hvem i det danske samfund sikre at det sker. Og er problemet allerede for stort til at de kan stoppes?

Læs også
Dørmand tager bladet fra munden: Stor flok unge indvandrere terroriserer bymidten i Haslev, så blodet flyder

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…