Angela Merkel har ifølge bog hemmeligholdt aftale med Tyrkiet om at modtage 250.000 syriske flygtninge i EU – ny flygtningebølge truer

Under Folketingets spørgetid i går, tirsdag, hæftede den socialdemokratiske partiformand, Mette Frederiksen, sig ved flygtninge- og migrantpresse på Europa, og sagde med henvisning til de forrige år:

 

”Så vidt jeg kan se, er der ikke noget som helst, der tyder på, at den situation kommer til at ændre sig. Presset til Europa vil forblive stort. Vi har et Mellemøsten, der står i brand og millioner af mennesker vil også på grund af den demografiske udvikling i Mellemøsten og Afrika søger her til.”

 

Med henvisning til udenrigsminister Anders Samuelsens (LA) udmeldinger om, at regeringen ikke længere prioriterer problemerne med flygtninge- og migrantpresset, ville Mette Frederiksen vide, om regeringen på det område virkelig har skiftet politik og ikke mere tager udviklingen alvorligt.

 

Vi behøver ikke at påkalde os de højere magter

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) forsikrede, at det ikke er tilfælde, men at regeringen tværtimod stadig ser med stor bekymring på udviklingen og understregede:

 

”Ved Gud er det alvorligt.”

 

Hvilket i øvrigt medførte en lettere reprimande fra formanden, Pia Kjærsgaard, som efter at statsministeren havde afsluttet sit svar til Mette Frederiksen, bemærkede:

 

”Tak. Normalt behøver vi ikke at påkalde os de højere magter her i Folketinget.”

 

Og nu har Merkel åbenbart igen øget presset på Europa

Mette Frederiksen har ret. Ikke nok med, at antallet af bådflygtninge, der lander i Italien, er steget markant i forhold til sidste år. Ifølge avisen Firenze Post nåede antallet i årets først måneder op på i alt 15.844 personer, hvilket er 74 procent mere end i samme periode sidste år, så er yderligere 250.000 syriske flygtninge på vej mod Europa.

 

De er inviteret af den tyske forbundskansler Angela Merkel. Det skulle være sket under et møde i Bruxelles den 6. marts 2016 mellem Tyrkiets daværende ministerpræsident på den ene side og den tyske forbundskansler samt den hollandske ministerpræsident Mark Rutte på den anden, skriver Berlingske med henvisning til en ny bog om Merkels flygtningepolitik.

 

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

Antallet skulle hemmeligholdes for stats- og regeringscheferne

Bogen, ”Die Getriebenen – Merkel und die Flücchtlingspolitik”, er skrevet af den anerkendte Welt-journalist, Robin Alexander, som i Die Welt skriver, at der var tale om en mundtlig aftale, der er bekræftet ”af flere personer, der var involveret i forhandlingerne”.

 

Ifølge Robin Alexander skulle planen præsenteres for de øvrige EU-landes stats- og regeringschefer som et overraskende udspil fra Tyrkiet, hvorefter Merkel og hendes hollandske kollega skulle overtale de skeptiske EU-lande til at tale imod flere syriske asylansøgere.

 

Men de blev ikke informeret om det konkrete tal på 250.000 asylansøgere, skriver Berlingske.

 

Mangler at fordele over 100.000 flygtninge

Tilbage står, at det virker som en komplet umulig opgave for Merkel at få fordelt de 250.000 syriske asylansøgere, som hun sammen med den hollandske premierminister skulle have lovet Tyrkiet at tage imod.

 

Således vedtog EU i slutningen af 2015 en aftale om frivillig fordeling af 160.000 asylansøgere, men ifølge avisen Osnabrücker Zeitung viser tal fra EU-Kommissionen, at det indtil nu kun er lykkedes at fordele i alt 13.546 flygtninge

 

Læs også
EU-Domstolen foretager grov diskrimination mod Israel – kræver speciel mærkning af israelske varer fra besatte områder

Frygter nyt asylpres mod Danmark

Hos Dansk Folkeparti vækker de nye oplysninger om, at Angela Merkel tilsyneladende har indgået en aftale med Tyrkiet om at modtage 250.000 syriske flygtninge, bekymring.

 

”Selvom Danmark takket være retsforbeholdene står uden for EU’s asyl- og flygtningepolitik, er der ikke tvivl om, at der især fra tysk side vil blive lagt et pres på Danmark for at tage en stor del af de mange asylansøgere, som Merkel og Hollands premierminister tilsyneladende har forpligtet EU til at tage imod,” siger formanden for Folketingets Retsudvalg, Peter Skaarup (DF) til Den Korte Avis og fortsætter:

 

”Jeg vil nu forhøre mig hos statsministeren for at få afklaret, om aftalen med Tyrkiet er noget han kender til og i så fald, hvordan regeringen forestiller sig, at Danmark skal forholde sig til det flygtningepres, som vi kan risiker på ny at stå over for.”

 

Ud over de asylansøgere, der her er tale om, tyder de nævnte forhold i Italien på, at folkevandringspresset fra illegale asylansøgere og migranter vil stige i år. De er ikke en del af de nævnte aftaler, der udelukkende omfatter personer, der er registreret.

 

http://www.b.dk/globalt/ukendt-aftale-merkel-har-lovet-tyrkiet-at-tage-imod-op-til-250.000-syriske

 

http://www.firenzepost.it/2017/03/06/migranti-sbarchi-2017-in-italia-a-quota-15-844-piu-74-rispetto-al-2016-cifra-insostenibile-governo-e-ue-che-fanno/

Læs også
DA: Kommuner kan spare millioner ved færre indvandrere på offentlig forsørgelse

 

http://www.noz.de/deutschland-welt/politik/artikel/860899/25-000-fluechtlinge-warten-in-griechenland-auf-eu-umverteilung

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…