Dramatisk udvikling: Tyrkiets udenrigsministers fly har fået landingsforbud i Holland – Erdogan kalder Holland nazistisk

Tyrkere slås i Rotterdam - arkivfoto

EU-landene er havnet i en voldsom konflikt med Tyrkiet.

 

Det skyldes præsident Erdogans krav om, at han og hans ministre skal have lov til at føre valgkamp blandt tyrkiske indvandrere i EU-landene.

 

Lørdag er konflikten eskaleret dramatisk, idet den hollandske regering har forbudt den tyrkiske udenrigsminister overhovedet at lande i Holland. Det skriver Reuters.

 

Udenrigsministeren havde planer om at føre valgkamp blandt Hollands 280.000 tyrkere. Det forbød Holland. Men den tyrkiske minister forsøgte at trodse dette forbud ved at lave et valgmøde på det tyrkiske konsulat i Rotterdam.

 

Så fik den Hollands regering nok. Ministeren fik simpelt hen landingsforbud.

 

Dermed har konflikten nået et niveau, som er helt usædvanligt mellem to NATO-lande.

 

Baggrunden

Tyrkiet skal holde folkeafstemning om en ændring af forfatningen, der vil give enorm magt til præsident Erdogan. Der vil ikke være meget demokrati tilbage i Tyrkiet.

 

Erdogan vil gerne have stemmer blandt de mange tyrkere, der bor i Europa. Derfor har hans regering planlagt en række valgmøder i EU-lande.

 

Men det vil europæerne ikke acceptere.

 

Først blev nogle valgmøder forbudt i Tyskland. Det gav store konflikter mellem de to lande. Erdogan var helt oppe i det skingre toneleje ved at tale om, at Tyskland bruger “nazistiske metoder”.

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

 

Nu er turen kommet til Holland.

 

Tyrkerne i Rotterdam havde inviteret udenrigsministeren til et valgmøde. Men borgmesteren sagde nej – med henvisning til, at der var en sikkerhedsrisiko ved at holde mødet. Borgmesteren, der selv er muslim og af marokkansk afstamning, har flere gange tordnet mod muslimer, der ikke integrerer sig i de europæiske samfund.

 

Men det ville Tyrkiet ikke finde sig i. Tyrkerne truede Holland med sanktioner.

 

Og de planlagde i stedet et valgmøde på det tyrkiske konsulat i Rotterdam.

 

Dette var en åbenlys provokation mod hollænderne.

 

Derfor tog den hollandske regering det dramatiske skridt at forbyde udenrigsministerens fly at lande i Holland.

Læs også
Højaktuel bog om præsident Erdogan og hans Tyrkiet

 

Hollands valg

Holland har parlamentsvalg på onsdag den 15. marts.

 

Her står det indvandringskritiske Frihedsparti med Gert Wilders i spidsen meget stærkt.

 

Der er allerede store spændinger i Holland, som har medført militær beskyttelse af Wilders under valgkampen.

 

Holland har en stor gruppe indvandrere fra ikke-vestlige, overvejende muslimske lande.  Der er 280.000 tyrkere i landet, og mange af dem vil ved den kommende tyrkiske folkeafstemning stemme for forslaget fra den islamistiske Erdogan.

 

Det kan lade sig gøre fordi de har dobbelt statsborgerskab.

 

Læs også
Erdogan vil ødelægge kurderne – EU og FN er magtesløse

Nu kaldes også hollænderne for “nazister”

Dette kan altså ses som endnu et eksempel på, at Europa ligger, som man har redt. Man har været eftergivende over for indvandrere især med muslimsk baggrund. Og det bliver nu udnyttet til en radikalisering blandt muslimske grupper i Europa.

 

Præsident Erdogan holdt et stort vælgermøde i Tyrkiet samtidig med, at hans udenrigsminister fik forbud med at lande i Holland.

 

Det medførte, at Erdogan på mødet kaldte Holland nazistisk. TV2 skriver:

 

Den tyrkiske præsident reagerer skarpt på forbuddet ved at sige, at der er nazistiske rester i Holland. Han antyder et forbud mod hollandske fly.

 

Retorikken bliver mere og mere ekstrem

Først blev Tyskland udnævnt til “nazister”. Nu bliver hollænderne det samme. Det kommer fra en præsident Erdogan, der er økonomisk dybt afhængig af EU-landene.

 

Erdogan truer med at opsige Tyrkiets asylaftale med EU. Men han har hårdt brug for de penge, som EU betaler ham for aftalen.

Læs også
Nu er vi ved at få ‘muslimsk politi’ i Danmark – politikerne fatter ikke rækkevidden

 

Tyrkiets økonomi er i store vanskeligheder. Blandt andet er den helt gal med indtægterne fra turisterne, som i stort tal holder sig væk.

 

Man skulle tro, at en præsident i en sådan situation, ville være lidt varsom med at køre konflikterne med EU-landene op.

 

Men Erdogan virker mere og mere ekstrem i sin retorik. Det har efter alt at dømme at gøre med, at han bruger sin ‘heroiske’ kamp mod de europæiske lande til at få vælgerne til at stemme ja til forfatningsændringen.

 

Måske forsøger han samtidig at bruge sin aktuelle højtråbende adfærd til at skræmme EU til at være mere imødekommende i det hele taget.

 

Men der kan også være et psykologisk element af fornærmet macho i hans adfærd. Erdogan virker ikke altid lige tilregnelig.

 

 

Læs også
Lille dreng på bare 16 måneder måtte ikke komme med sin mor i svømmehal, fordi han kunne sexkrænke muslimske kvinder …
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…