Mens folk morede sig i Silkeborgs gader, lå der skarpskytter på hustagene

Google Map

Lørdag aften var der stor fest i gaderne i centrum af Silkeborg.

 

100.000 mennesker var mødt frem for at overvære det store fyrværkeri.

 

Men i dag holder man ikke længere sådan en folkefest uden at være forberedt på det værste.

 

Myndighederne frygtede faren for terror. Derfor lå der specialuddannede politifolk på hustagene. Den såkaldte Romeo-patrulje. Det skriver Midtjyllands Avis.

 

– Sikkerhedsmæssigt var vi beredt på et terrorangreb, og da jeg midt under Regattaen hørte om terrorangrebet i Barcelona, var jeg glad for, at vi havde sat så mange sikkerhedsforanstaltninger i værk, fortæller politiets indsatsleder under Regattaen, Lasse Ivanøe til avisen.

 

– Romeo-patruljerne har specialudstyr og kan blandt andet standse en lastbil, der er på vej ind i en menneskemængde. Romeo-patruljen er blandt andet udstyret med rifler, oplyser han.

 

Desuden var der et overvågningsfly fra Hjemmeværnet i luften over Silkeborg både fredag og lørdag aften helt til klokken 2.

 

Flyet havde direkte forbindelse til politiets kommando-vogn, og flyet sendte billeder til vognen, så politiet kunne følge menneskemængden og holde øje med, om der var usædvanlig aktivitet nogle steder.

 

“Flyet er i stand til at sende os så god overvågning, at vi selv i mørke kan følge enkeltpersoner. Det gav os et fantastisk godt overblik”, siger Lasse Ivanøe.

 

Vejafspærringer i flere byer

Der var desuden vejafspærringer, der skulle stoppe lastbiler.

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

 

Det er i dag et almindeligt syn i flere byer som Købehavn, Aarhus og Herning. Ikke kun ved store arrangementer men som et permanent forsøg på værn mod terror.

 

Desuden har politiet for nylig udsendt en vejledning i, hvordan man ved almindelige vejfester kan forsøge at gardere sig mod terror.

 

Midtjyllands Avis

b.dk 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…