Lækre vine til sensommeren

Byger, der går og kommer. Det er den danske sommer, og sådan ser langtidsvejrudsigterne også ud for august måned med den modifikation, at der formentlig bliver flere solskinstimer end i juli. Det skulle også indebære, at vi får sensommerdage, hvor vi kan både nyde et godt glas vin og fortsat kan holde grillen i gang.

 

Desværre er der også kedelige nyheder fra vinlandene langt syd for vor grænse. Her har den samme frost, som ødelagde store dele af årets danske frugtavl, slået hårdt ned i vinmarkerne. Således har de to danskejede slotte i Bordeaux-området i Frankrig, Château de Haux og Château de Potiron, mistet omkring 75 pct. af deres druer. Nu må de tære på lagrene, som heldigvis er godt fyldte.

 

For god ordens skyld skal det nævnes, at de priser, som angives i nedenstående omtaler, gælder for den aktuelle uge. Det gælder også for fremtidige prisangivelser.

 

Hvidvin

 

Quinta da Rosa Vinhos, 2015 la Rosa Reserva, Duoro DOC, Pinhão, Portugal – Normalpris 125 kr. – Stykpris 110 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Vinen, der kommer fra centrum af den naturskønne og portvinsberømte Duoro-dal i det nordlige Portugal, er sammensat af druesorterne Viosinho (60%) og en 40%-blanding af de lokale Rabigato, Cõdega de Larinho, Arinto og Gouveio. Tilsammen giver det en intens og fyldig drik med flot fylde af moden frugt og gode mineralske noter.

 

Importør: Vinslottet, Greve.

 

La Chablisienne, 2015 Chardonnay, Bourgogne AOC, Chablis, Frankrig – Normalpris 119,95 kr. – Stykpris 79,95 kr. ved køb af 12 flasker.

 

Virksomheden La Chablisienne er et af verdens bedste cooperativer med medlemmer, der dækker 25 % af de bedste vinmarker i Chablis-vindistriktet.

 

Læs også
Vin til ventetiden frem til jul

Der er skarpt fokus på finesse og elegance uden undtagelse i alle vinudgaver. Selv ”billigvinene” har et liv helt op til 10 år. Denne 2015 Chardonnay er frisk og velegnet til pilleselv rejer.

 

Importør: Philipson Wine, Kokkedal.

 

Rosévin

 

Concejo Bodegas, 2016 Carredueñas, Cigales DO, Castilla y León, Valladolid, Spanien – Normalpris 149 kr. – Stykpris 99 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Vinregionen Cigales er et lille område i Castilla y León omkring 13 km syd for byen Valladolid eller Valoria de Buena, som den kaldes lokalt. Regionen er mest kendt for sine fremragende roséer, og den aktuelle her er fremstillet af 100% Tempranillo druer, der har gæret på franske egetræsfade. I glasset finder man alt det gode, som kun de bedste rosévin tilbyder.

 

Importør: D’Wine, Aalborg.

Læs også
Vinhøsten skuffer i Europa men sætter rekord i landene syd for ækvator

 

Les Vignobles Foncalieu, 2016 La Choix de Voltaire, Pays d’Oc IGP, Languedoc-Roussillon, Frankrig – Normalpris 79,95 kr. – Stykpris 59 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Vinens navn fortæller, at den har været den franske filosof Voltaires foretrukne, men det skal nok tages med et gran salt. Men flaskens indhold er fremstillet på 100% Syrah druer, som plukket i det sydfranske Aude. Farven er laksefarvet, og alle værter vil få ros, når de serverer den som aperitif eller til en fint krydret fransk paté.

 

Importør: Megavin, Odder.

 

Rødvin

 

Masseria Tagaro, 2016 Solone, Salento IGT, Apulien, Italien – Normalpris 299,95 kr. – Stykpris 149,95 kr. ved køb af 6 flasker.

Læs også
Vin til stormfuldt efterår

 

Solone, der holder ikke mindre end 17% alkohol, er en typisk Kraftbørge fra Italiens støvlehæl fremstillet på 100 % Primitivo drue. På trods af sin alkoholiske styrke virker den afbalanceret og blød i munden, hvor smag af moden solbær har overvægt blandt andre bær- og frugttyper. Det er simpelthen vinen til krydret kød fra grillen. En hurtig overhældning – dekantering – på karaffel eller kande gør underværker.

 

Importør: Vinmedmere, Kolding.

 

Les Vignobles Foncalieu, 2015 Latoque Riserve, Pays d’Oc IGT, Carcassonne, Frankrig – Normalpris 99,95 kr. Tilbudspris 175 kr. for 2 flasker hos MENY.

 

Denne vin, der også kommer fra det store kooperativ Foncalieu i Sydfrankrig, er lavet på druerne Cabernet Sauvignon, Syrah og Malbec. Den er kraftig med en rig bouquet af solbær frem for alt, mens smagen udmærker sig ved stor frugtfylde og et strejf af sydeuropæiske krydderurter.

 

Importør: GOBIvin, Valby.

 

Læs også
Lækre vine til Indian Summer

Casa Vinicola Sartori, 2014 Valpolicella Ripasso DOC, Negrar, Veneto, Italien – Kampagnepris 99,95 kr. hos udvalgte MENY og Spar butikker. Nærmeste forhandler oplyses på tlf. 86 41 96 00.

 

Ripasso-vine ligger trinet under den kraftigere Amarone, men er til gengæld lettere tilgængelig på grund af sin elegance. Vinen her har en kraftig duft af frugt, mens smagen både er tør og fyldig med silkeagtig blødhed. Den er stukket sammen af druesorterne Corvina, Corvinone, Rondinella og Croatina og passer til stort set alle kraftige kødretter.

 

Importør: Amka, Randers.

 

Domaine Lalande, 2016 Petite Entrecôte, Languedoc, Pennautier, Frankrig – Normalpris 99 kr. – Tilbudspris 69 kr. ved køb af 3 flasker.

 

Vinhuset ligger nord for byen Carcassonne, hvor ejerne, ønolog Pierre Degroote og vinmager Bernard Monteriol råder over 125 hektarer veldrænet og kalkholdigt vinland. Den aktuelle udgave er udelukkende fremstillet af Carignan druer, og resultatet er en bedrift i sig selv, da sorten normalt ikke har meget at byde på. Det gør den imidlertid her i kraft af et exceptionelt godt håndværk. Prøv den, og bliv en oplevelse rigere.

 

Læs også
Vinen til den gode grillmad

Importør: Propperiet, Brædstrup.

 

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…