Speciallæge under mistanke for at hjælpe dovne indvandrere med at snyde sig til dansk statsborgerskab

Colourbox

Dansk statsborgerskab er eftertragtet blandt indvandrere.

 

Det giver dem en række fordele.

 

Men en del indvandrere gider tilsyneladende ikke gøre det, der kræves for at blive danske statsborgere.

 

Og mindst to speciallæger er under mistanke for at hjælpe dem til at komme nemt til det eftertragtede danske statsborgerskab.

 

Nordsjællands Politi efterforsker lige nu en speciallæge i psykiatri. Han mistænkes for at skrive mangelfulde eller enslydende  lægeerklæringer, som kan hjælpe indvandrere til nemt at opnå dansk statsborgerskab. BT 16.5. Se også DKA 29.4.15.

 

Det drejer sig om mindst 63 lægeerklæringer tilsyneladende nærmest skrevet på samlebånd.

 

Og han er ikke den eneste. En psykiater fra Middelfart er mistænkt for det samme forbrydelse.

 

135 sager om tildeling af statsborgerskab skal gå om, fordi der var tvivl om de lægeerklæringer, han havde skrevet. (BT 7.2 og DKA 8.2.17)

 

For at blive dansk statsborger skal man bestå en prøve i det danske sprog og i kendskab til dansk kultur og historie.

 

Men der er en kattelem. Hvis man kan få en lægeerklæring på for eksempel PTSD (Post-traumatisk stress syndrom), så kan man blive fritaget for disse krav.

 

Læs også
Gennem de sidste ti år har Folketinget uddelt over 50.000 statsborgerskaber – det kan forandre Danmark for altid

Det er Folketingets udvalg for indfødsret, som indstille til Folketinget, hvem der opfylder kravene til dansk statsborgerskab. Udvalget indstiller også indvandrere til dispensation, hvis de har en lægeerklæring.

 

Hvis indvandrere har en lægeerklæringen, som er snyd, så får de altså dansk statsborgerskab på falske forudsætninger. Folketinget er blevet narret og bedraget.

 

Det er indvandrere, som ikke gider lære det danske sprog og danske forhold – men de er hellere ikke syge.

 

Det får bare lov til at fortsætte

Sagen blev rent faktisk droppet i 2015 af politiet. Men statsadvokaten besluttede, at politiet skulle fortsætte efterforskningen. Det fremgår af en frotrolig orientering til udvalget, som BT har fået aktindsigt i.

 

“Det er ekstremt pinligt, at vi har disse sager. Vi har normalt en stor tillid til læger faglighed. Men denne tillid risikerer at blive svækket af disse sager. Jeg synes, det er uhyrligt, at det stadig foregår”, siger Christian Langballe, som er Dansk Folkepartis ordfører på indfødsret til Den Korte Avis.

 

Integrationsminister Inger Støjberg siger til BT, at der til efteråret kommer forslag til nye stramninger på området.

Læs også
Østrig vil afvise statsborgere, der har kæmpet for IS – herhjemme har Lars Løkke sagt, at det er umuligt

Naser Khader fra de konservative har flere gange gjort opmærksom på, at meget tyder på, at der bliver snydt med lægeerklæringer også ved tildeling af sociale ydelser. (DKA 30.11.16 og 15.1.17 og 24.1.17)

 

Et eksempel er lægeerklæringer til især indvandrere på kontanthjælp. Det blev afsløret af Odense kommune. De tog fat i problemet og fandt frem til at 9 ud af 10 indvandrere alligevel var ‘jobparate’.

 

Hårdtarbejdende skatteydere bliver plukket af folk, der snyder, og af myndigheder, som tager alt for let på problemet. Det er ikke kun i et skattesystem i kaos men altså også på andre områder som tildeling af statsborgerskab og sociale ydelser. Det er selv grundlaget for velfærdssamfundet, der bliver rokket ved.

 

http://www.bt.dk/krimi/laege-under-mistanke-for-snyd-det-er-ekstremt-pinligt

 

http://denkorteavis.dk/2017/odense-kommune-fik-gjort-sygemeldte-indvandrerkvinder-jobparate-nu-vil-beskaeftigelsesministeren-vide-hvordan/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…