Video: Han er selv muslim, men på TV kritiserer han, at muslimer hænger fast i fortiden – Danmark bliver brugt som eksempel

Islamisk ekstremisme kommer ikke af fattigdom, men fordi vores religionsforståelse er i konflikt med den moderne verden, siger egyptisk intellektuel:

 

Egypteren Khaled Montaser er selv muslim. Men han er ikke bange for at kritisere islam.

 

Han mener, at muslimer er nødt til, at indrømme, at den herskende fortolkning af islam er i konflikt med den moderne verden.

 

Det er modigt, at gå imod den herskende mening, for stakkevis af muslimer bliver erklæret frafaldne, forfulgt, fængslet og slået ihjel, af andre muslimer fordi de kritiserer islam.

 

Men Montaser er åbenbart hverken bange for at blive forfulgt eller at miste sit arbejde, fordi han er kritisk overfor den dominerende religionsfortolkning.

 

-For længe siden, da jeg læste på universitetet, sagde sociologer som Saad Eddin Ibrahim, at det hele handler om fattigdom. De sagde, at ekstremisme kommer af fattigdom og ligegyldighed. Dét blev modbevist med Bin Laden, den rigeste man i Saudi Arabien, og Ayman Al-Zawahiri, en kirurg med villa i Al-Maadi forstaden, siger Khaled Montaser.

 

Hvem var det der demonstrerede på Tahrir pladsen? Læger fra det amerikanske universitet og andre professorer. Hvis det ikke er fattigdom, hvad er det så? siger tv-værten.

 

-Nogle siger at ekstremisme er resultat af de omgivelserne man er i. Men hvordan forklarer man så de belgiske terrorister der udfører bombeangreb.

 

I dag blev det afsløret, at 17 franske politimænd har tilsluttet sig Islamisk Stat.

 

-Hvordan forklarer du disse franske muslimer (der tilslutter sig IS)?

 

Læs også
Forbyd muslimske bønnekald ved lov

-Der er et problem, som vi er nødt til at anerkende: Vores fortolkning af vores religion er i konflikt med moderniteten.

 

Kan du forklare det?

 

-Mennesker fra alle religioner – Budhisme og alle de andre – ved hvordan man integrerer sig i de samfund de besøger.

 

-Vi er nødt til at spørge os selv, hvorfor muslimer – og jeg forsøger ikke at generalisere med følgende eksempel: Når muslimer rejser til udlandet insisterer de på at bygge minareter.

 

De insisterer på ”salafisering” af landet.

 

-De insisterer på, at installere en mikrofon. Selvom moskeen er rummelig, insisterer de på at rulle bedetæppet ud på fortovet. De insisterer på at råbe højt om deres religion: ”Jeg er muslim!”

 

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

-De råber altid op om, at de er de eneste der besidder sandheden, at de er de bedste og de eneste der vil undgå helvedes flammer. Disse begreber tager de med uanset hvor de rejser hen.

 

I Danmark har vi set medlemmer fra Salafist Hizb ut-Tahrir, stå foran valglokalerne og prøve at påvirke muslimerne til ikke at stemme, fordi Danmark er en vantro stat.

 

-Jeg rejste til Holland med en ven, der stødte jeg på en muslim fra Marokko, der havde 11 børn. Den mand arbejdede for at etablere kønsopdelte islamiske skoler, i Holland.

 

-Hvor kommer ekstremisme fra? Kære venner, vi er nødt til at indrømme – som vores præsident ofte har sagt – at der er elementer i vores arvede bøger der opfordrer til dette. Det er vi nødt til at indrømme.

 

Klik HER og hør Khaled Montaser.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…