Hvad er guarana-ekstrakt?

Forestil dig, at du er tilbage i 1669 og en del af en gruppe opdagelsesrejsende, som undersøger det mystiske og enorme Amazonas. Jeres vej krydses med en indfødt indianerstamme, som demonstrerer en utrolig udholdenhed, fysik og helbred alt sammen takket være små, røde frugter og deres frø. Tillykke – du har nu opdaget den magiske frugt, guarana!

Guarana er eksklusivt fremstillet i Brasilien og eksisterer i dag som en uundværlig ingrediens i en lang række læske- og energidrikke. Så hvad er guarana ekstrakt helt præcis? Ekstrakten findes i frugtens frø og er på størrelse med en almindelig kaffebønne. Omkring 70% af produktionen anvendes i populære energidrikke, hvor det resterende overføres til supplementer eller medicin og skønhedsprodukter.

 

Hvad gør guarana, og hvordan virker det?

Der er mange helbredsmæssige fordele ved den magiske frugt, men den primære årsag til guaranas popularitet kan forklares med ét ord: koffein. Det enkelte guaranabær indeholder nemlig en så høj koncentration, at det svarer til mere end det dobbelte hos en almindelig arabica-kaffebønne. Den store mængde koffein medfører afgørende stimulerende effekter, som gavner kroppen blandt andet ved at kontrollere frigivelse af hormoner og dermed det centrale nervesystem.

Det brede antal af helbredsmæssige fordele ved guarana er meget imponerende. Udover et energiboost og et effektivt  slankepulver, viser utallige undersøgelser, at bredden af frugtens velsignelser inkluderer:

  • Appetitnedsættende egenskaber og øget vægttab
  • Forhøjet energiniveau og mental skarphed
  • Reduktion af kolesterol og triglycerider
  • Behandling mod diarré, forstoppelse og oppustet mave

Udover ovenstående fordele har frugtens ekstrakt ligeledes en rolle som antioxidant og antimikrobiel. Den koffeinholdige frugt stimulerer kroppens organer og systemer, så de fungerer optimalt. Dens antioxidantske egenskaber har ligeledes en udrensende effekt, som afgifter kroppen for skadelige toksiner og giftstoffer.

 

Et effektivt slankemiddel

Frugtens ekstrakt anvendes i dag som et populært kostsupplement i forbindelse med vægttab, idet ekstraktet indeholder mange gavnlige ingredienser, som blandt andet hjælper kroppen til at øge fedtforbrændingen og stofskiftet. Et eksperiment, der har bevist denne sammenhæng, gav 40 mg guarana til en større gruppe overvægtige voksne i løbet af otte uger. Resultaterne viste et gennemsnitsligt vægttab på 4 kg og en reduktion på 2,1 % kropsfedt.

Desuden stimuleres en af kroppens processer, lipolyse, som forbrænder fedtstoffer lagret i kroppens fedtdepoter. Disse lagrede fedtstoffer er ofte svære at forbrænde, men ved lipolyse nedbrydes fedtcellerne og frigives i blodet. Herefter omdannes det opløste fedt til energi, som forbrændes under motion. Frugten besidder appetitnedsættende egenskaber og øger kroppens stofskifte, hvilket medfører til yderligere vægttab.

 

Hvor kan jeg købe guarana ekstrakt?

Som tidligere nævnt findes guarana ekstrakt i størstedelen af markedets energi- og læskedrikke grundet dets koffeinrige indhold. Frugten er desuden et effektivt og lovende middel i kampen om vægttab, hvorfor det findes i diverse former som kostsupplement. Hos WeightWorld kan du forhandle guarana i både pulver- og kapselform, og disse produkter indeholder 100 % naturlige ingredienser, som gavner og styrker kroppen. Derudover kan du også læse mere om frugtens mange sunde fordele. Om du ønsker forhøjet energi, vægttab eller en udrensning af kroppen, er der et produkt til enhver!

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…