Henrik bor i indvandrerghettoen Malmø – nu råder politiet ham til at flytte væk fra byen

Colourbox

Henrik Jönsson har netop haft indbrud. Og den oplevelse har rystet ham så meget, at han har skrevet om det. Han beretning står i dag i Svenska Dagbladet, og det har spredt sig til flere andre medier som eb.dk.

 

Den hjælp Henrik fik fra politiet var et råd om at flytte fra Malmø. så slemt står det i dag til med kriminaliteten og politiets magtesløshed.

 

Hele Sverige er generelt hårdt plaget af kriminalitet, som ofte bliver begået af de mange indvandrere, der nu bor i landet.

 

En af de hårdest ramte byer er Malmø, der er den tredjestørste i Sverige.

 

Politiet er reelt ved at miste mangen i flere områder i Sverige og i byer som Malmø.

 

Det oplevede Henrik meget konkret, da han havde haft indbrud.

 

Henrik Jönsson, er entreprenør, og han bor i en taglejlighed i det centrale Malmø.

 

Han blev vækket midt om natten for nogle dage siden.

 

Der var nogle, som forsøgte at bryde ind i hans opgang. Her stod fire tyve og flyttede datterens sparkecykel.

 

Henrik alarmerede politiet, mens han kunne høre, at indbrudstyvene knuste en rude i døren til en underbo.

 

Læs også
Hvidvasker Sverige sin antisemitisme? – en beretning om, hvor galt det står til i Malmø

En nabo vågnede ved larmen og åbnede døren. Det fik tyveknægtene til at tage flugten, og godt en halv time senere ankom en politipatrulje.

 

Da Jönsson her skulle afgive forklaring om signalement, fik han det svært, da han skulle beskrive tyvenes etnicitet, skriver eb.dk.

 

– Stop. Du gør ingen fejl. Bare fortæl det, du så. Vi ser det hele tiden, sagde en af betjentene.

 

Derpå spurgte Jönsson betjenten, hvordan han bedst sikrede sig mod indbrud, og her svarede betjenten sukkende:

 

– Helt ærligt. Ved ikke at bo i Malmø. Det er blevet så voldsomt, at det ikke kan styres mere.

 

Journalister fordømte Henrik på Facebook, fordi han talte om gerningsmændenes etnicitet

I sit indlæg til Svenska Dagbladet beskriver Jönsson, hvordan han dagen efter i en privat tråd på facebook reflekterede over den natlige hændelse.

Læs også
Likvideringen af 31-årig kvindelig læge i Malmø: Hun fik det dræbende skud, da hun lå på jorden – en medgerningsmand er anholdt

 

I den forbindelse fortalte han også om signalementsbeskrivelsen, han gav til politiet.

 

I løbet af få timer forskød facebook-tråden fra at handle om indbrudsforsøget til, om Jönsson selv var hovedproblemet, hvor han blev fordømt af især journalister, der skrev på tråden.

 

‘Jeg kan ikke understrege det nok i forhold til de kontraproduktive synspunkter, når det handler om en brutal form for sikkerhedsforringelse, og hvor jeg stod alene i mørket med en hammer i min hånd klar til at forsvare mine børn med fysisk vold,’ skriver Henrik Jönsson, gengivet i eb.dk.

 

Et land i hastigt forfald

For 15-17 år siden kunne enkelte betjente sige noget lignende, men anonymt og ikke til referat. Der var nu ingen risiko, for at det kom i aviserne, for det skulle under ingen omstændigheder diskuteres. Den mildeste straf for at gøre det alligevel, var tilsvining og udfrysning. Meningspolitiet fungerede med en Stasi-lignede effektivitet. Jeg forlod landet i 2004. Det skriver Steen Raaschou på snaphanen.dk.

 

Nu er det så sent, at ingen åben debat hjælper. Havde det dog bare stadig været 2002, hvad kunne Sverige ikke være skånet for? “Problemer erkendes først, når de ikke mere kan løses,” siger Niccolo Machiavelli. Om ti-femten år vil svensk politi ikke bare sige “Flyt fra Malmø”. De vil sige: “Flyt fra landet.”

 

Læs også
Sverige asyl-amok: Har alene i år uddelt langt over tredive tusinde statsborgerskaber og modtaget et hav af asylansøgere

Dette gælder for hele Europa, men langt fra så akut som Sverige, hvor det efter mit bedste skøn, er for sent. De første Malmøboer flyttede fra byen på grund af indvandringen for 20-25 år siden.

 

Danskerne kan være på vej til at opleve det samme.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…