Seks flygtninge har fået gratis kørekort af kommunen – nu har borgerne fået nok

Colourbox

Torben Lønberg er chef for jobcenteret på Langeland. Han mente selv, at han havde fået en god ide til at hjælpe flygtninge i arbejde.

 

Men det er mange borgene bestemt ikke enige i. De er meget vrede.

 

Flygtninge fra Eritrea – kommunen har et problem

Det begyndte med, at staten sendte en gruppe flygtninge fra blandt andet Eritrea til Langelands Kommune. De havde fået flygtningestatus i Danmark, og nu var de en del af Langelands flygtninge-kvote.

 

Langeland er en fattig kommune, og det er dyrt, at have mange ledige flygtninge på offentlig forsørgelse i årevis.Arbejdsløsheden er meget høj på Langeland. Og det hænger sammen med de mange flygtninge, kommunen skal modtage. De er meget svære at få i arbejde.

 

Derfor måtte der gøre noget nyt, mente Torben Lønberg.Derfor indrykkede kommunen en annonce i den lokale avis, hvor syv flygtninge præsenterede sig selv. To komme i beskæftigelse med løntilskud og kommunen håber, de kan komme væk fra offentlig forsørgelse.

 

Men borgerne var vrede. Hvornår har kommunen betalt en annonce for arbejdsløse danskere, spurgte de.

 

Men vreden blev endnu større, da seks mænd fra Eritrea fik gratis kørekort.

 

Gratis kørekort

Torben Lønberg håbede, at flygtningene fra Eritrea måske kunne få arbejde i landbruget. Men det krævede at de kunne køre traktor.

 

I stedet for blot at give dem et traktorkørekort blev det besluttet, at de skulle have et almindeligt kørekort gratis. Kommunen lavede en aftale med en kørelærer, som de betalte.

 

Læs også
Syrisk mand ville have en lægeerklæring – da lægen sagde nej, blev han slået ned

Men det er ikke så enkelt og kan tilsyneladende blive en dyr affære. Flygtningene kan ikke dansk og teorien er vanskelig for dem. Derfor får de særundervisning med tolk. Men alligevel holder det hådt med at få taget kørekortet, må man forstå.

 

De lokale aviser skrev om sagen.

 

Og så blev en del borgere for alvor rasende.

 

“Usmageligt”, “forskelsbehandling” og “nu er nok nok”.

 

En bunden opgave, mener kommunen

Det overraskede Torben Lønberg:

 

– Det har overrasket mig et øjeblik. Det gør det. Vi ved jo godt, at nogle synes, at de her borgere (flygtninge, red.) ikke skulle være her. Jeg mener ikke noget om synspunkterne, men jeg sidder med nogle borgere, der skal blive her. Og som jeg skal tage mig af med min lovgivning i hånden. Hvis jeg kan give dem noget, som gør, at de bliver selvforsørgende, så burde måske også kritikere være tilfredse med det, siger han til fyens.dk.

Læs også
For første gang siger en politisk leder direkte: ”Flygtninge får mere end pensionister – det skal laves om”

 

Han forklarer, at kommunen har betalt for kørekortet efter en generel lovgivning på beskæftigelsesområdet, som både dækker flygtninge og danskere. Desuden har flere danskere fået kørekort til lastbil.

 

Lokalsamfundene betale prisen for Folketingets udlændingepolitik

Konflikten et et billede på de modsætninger som bare vil vokse i de kommende år.

 

De er en en konsekvens af den masseindvandring, som Folketinget har gjort mulig med en lempelig lovgivning. Regeringen var for eksempel ved at stoppe for tilstrømningen fra Eritrea, men det skete alligevel ikke.

 

Konsekvenserne af masseindvandringen sender Folketinget videre til kommunerne. Det er dem, der er forpligtet til at modtage de mange migranter. Skaffe boliger, arbejde, skoler, sociale ydelser, sundhedsydelser.

 

Det går i et vist omfang fra danskerne. Det mærkes særlig stærkt i en fattig kommune som Langeland, hvor jobbene er svære at få.

 

Læs også
Man prøver at sælge et skønmaleri til befolkningen om, hvor godt det går med at få flygtninge i arbejde

Derfor vil vreden i befolkningen og konflikterne sandsynligvis vokse.

 

De kan kun undgås på en måde: Sætte en effektiv stopper for den fortsatte tilstrømning.

 

Vreden er også nået ud over Langeland

Gitte Nielsen skriver på 180 grader:

 

I første omgang bestemte Langelands kommune at flygtningene kunne få et traktorkørekort, men nu kan de få et almindeligt kørekort.

 

De skal have tolk med til teoriprøven ! Der har tidligere været snydt med dette, da tolken bestod teoriprøven for flygtningene, ved at “oversætte” og give svaret.

 

Bliver dette også en mulighed for andre arbejdsledige ? Det næste bliver sikkert at Jobcentret også køber en bil til dem, ligesom de køber cykler og buskort til dem.

Læs også
Flygtninge og asylansøgere trækker os rundt ved næsen med pas-svindel og ferie i de lande, de er flygtet fra

 

Langelands Kommune har også sat annoncer i ugeavisen med billeder af flygtningene der beskriver deres kompetencer – men det var “kun” mænd med anden etnisk baggrund ?

 

Dette er stærkt diskriminerende, hvorfor gælder denne service ikke alle arbejdsledige, også kvinder ?

 

Flygtninge i arbejde har stor prioritet og skal være en succes ovenpå asylcenterskandalen – mens man “sylter” de almindelige arbejdsledige.

 

Særbehandling ? Diskriminering ?

 

Hvis dette var forbeholdt etnisk danskere, så havde hele asylsystemet råbt op om racisme og forskelsbehandling.

 

Det positive er at nu har kørerlæren i det mindste beskæftigelse 🙂

Læs også
Naser Khader: Jeg fortalte 50 arabiske kvinder om integration – men de ville kun vide, om jeg kunne hjælpe dem med at få flere penge ud af den danske stat

 

http://www.fyens.dk/langeland/Jobcenterchef-overrasket-Heftig-debat-om-koerekort-til-flygtninge/artikel/3154267

 

http://www.fyens.dk/langeland/Tre-maaneder-i-traek-Ledigheden-topper-paa-Langeland/artikel/3153524

 

http://www.fyens.dk/langeland/Til-kamp-mod-ledighed-Langeland-Kommune-giver-koerekort-til-flygtninge/artikel/3153523

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…