Mike Hougaard er 18 år – her fortæller han, hvad han forstår ved et frit samfund

Jeg er 18 år. Jeg går på Social- og sundhedsskolen i Middelfart og er medlem af LAU (Liberal Alliance Ungdom). Jeg fører mange debatter på de sociale medier om vores mærkesager, og dette har fået mig til at tænke lidt på, hvad har folk egentlig imod Liberal Alliance?

 

Jeg får ofte beskyldninger om, at jeg ikke tænker på andre mennesker idet jeg kommer med mine holdninger. Jeg får ofte at vide, at et liberalt samfund vil gøre, at Danmark går på røven og jeg får ikke mindst ofte at vide, at vi hos Liberal Alliance kun tænker på skattelettelser, bilafgifter og overskud.

 

Hvad jeg ikke forstår, det er, om folk egentlig har åbnet sig op for at høre noget omkring det, om det egentlig er os hos Liberal Alliance der er dem der ikke tænker på andre?

 

Topskattelettelse

Når jeg nævner topskattelettelse, så gør jeg det ikke for, at vil fjerne vores velfærd, men jeg gør det i håb om, at folk kan se, at topskatten også har konsekvenser for dem med en høj uddannelse, og dem der arbejder ekstra hårdt for enten at betale regninger eller forsøde deres tilværelse – er dette forkert?

 

Vi har en topskat som udgøre 15% ekstra, hvilket er 15 tusind beregnet fra 100 tusind, dette kan have store konsekvenser, ved fx en stor familie, eller en familie som forinden har haft det rigtig hårdt økonomisk og har lån de skal betale af på, derfor forstår jeg ikke hvorfor folk der tjener over 467 tusind om året, ses som velhavende. Det er størstedelen af dem ikke.

 

Kontanthjælpsregulering

Når jeg nævner en regulering af vores kontanthjælpsydelse, får jeg igen mange sure miner, sure miner jeg igen ikke forstår. Når en borger ender på kontanthjælp, så står borgeren selvfølgelig uden anden indtægt, og derfor er dette på sin plads at vedkommende skal have hjælp.

 

Men i dag har vi en kontanthjælpsydelse som faktisk er en barriere for netop at komme til at forsørge sig selv igen, og der så jeg gerne, at vi sænkede kontanthjælpen for enlige til den samme ydelse som studerende, og at man havde mulighed for lån hos staten, lidt ligesom SU lån vi kan foretage i dag.

 

SUen

Ofte bliver vi også forbundet med Venstres reform til SU, som vi gerne vil gøre opmærksom på, at vi tager afstand fra. Vi vil fjerne fribeløbet, og lade studerende tjene 7000 kr. skattefrit hver måned, og derefter betale skat, derudover sætter vi også 800 millioner ekstra til friforskning på diverse universiteter rundt omkring i landet, så vi hos Liberal Alliance ikke blot tænker på samfundet, men også meget på hvor lidt frihed man her i Danmark.

 

Et frit land

Læs også
Politikere fra Liberal Alliance siger nej til burkaforbud – det er liberalisme, der går amok

Danmark anses som et frit land, men vi har faktisk meget lidt frihed. Vi kontrolleres af staten, vi skal betale over halvdelen af vores hårdt optjente penge til staten med henblik på vores velfærdssystem og Lars Løkkes rejser.

 

Alt hvad vi ønsker, er blot et land hvor alle borgere er frie og selvstændige, og det koster endda ingenting at gøre. Diverse økonomer rundt i landet har bevist det intet koster som samfund at gøre dette, da det hele er fordelt efter behov.

 

Når jeg skriver dette, så håber jeg, at folk vil se Liberal Alliance an, i stedet for altid at bruge os som et eksempel for egoisme, for vi er langt fra egoistiske her hos LA, vi er faktisk et parti som netop bekæmper egoisme og vi vil igennem vores mærkesager gøre danske borgere selvforsørgende på bedste vis, så de kan være herre over eget liv igen.

 

Mit navn er Mike Hougaard, og jeg er stolt af, at kunne meddele, at jeg er fra LAU.

 

Jeg er stolt over mit partis mærkesager og jeg er stolt over, at kunne sidde her og spise mad i vores velhavende samfund.

 

Men jeg er ikke stolt over folks syn imod os som helhed, da vi netop prøver ligeså vel som andre, at give danskerne det liv de drømmer om.

 

Læs også
Thulesen Dahl vandt, Samuelsen tabte – finansloven er klar, men der venter nye dramatiske opgør om skat og udlændinge

Mike Hougaard

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…