Mand fra Somalia begik grov forbrydelse for fjerde gang – men denne gang knaldede retten endelig til ham

Fjerde gang klappede fælden for en 32-årig somalisk mand fra Aarhus, der i går ved Retten i Aarhus blev idømt et år og tre måneders fængsel for røveri og vold.

 

Udover fængselsstraffen blev manden, der tidligere er blevet betinget udvist tre gange, nemlig ubetinget udvist af landet med indrejseforbud i 12 år. Og det på trods af, at manden har boet i Danmark, siden han var fem år gammel, og ikke har noget familie i Somalia.

 

Man må håbe, at det er et varsel om, at retssystemet endelig begynder at stramme op i stedet for bare at blive ved med at uddele betingede udvisninger.

 

– Den tiltalte er tidligere straffet flere gange for personfarlig kriminalitet, og røveriet blev begået i prøvetiden for en betinget udvisning. Jeg er derfor meget tilfreds med, at retten fulgte min påstand om, at det denne gang skulle udløse en ubetinget udvisning, siger anklager Laura Simoni Pedersen.

 

Den 32-årige mand blev dømt efter anklageskriftet, hvor han var tiltalt for et groft og meget voldsomt røveri den 8. august i år mod en 31-årig mand i en lejlighed på Nørregade i Aarhus.

 

Her truede han, sammen med en ukendt medgerningsmand, den 31-årige til at udlevere mobiltelefon, pas, hævekort og pinkode.

 

Den 32-årige truede den 31-årige med kniv og skar ham i hånden og flere gange på maven. Da den 31-årige efterfølgende forsøgte at flygte fra stedet, trak den ukendte medgerningsmand ham ned fra en gitterport, hvorefter de to gerningsmænd sparkede ham i ryggen.

 

Den 32-årige mand blev anholdt få timer efter røveriet og har siddet varetægtsfængslet siden 8. august. Han blev fængslet efter dom, hvilket han har kæret til landsretten, ligesom han har anket dommen til landsretten.

 

– Nu er det så op til landsretten at vurdere, om de er enige med byrettens dom, siger anklager Laura Simoni Pedersen.

 

Lad os håbe, at landsretten fastholder linjen fra byretten. Så det danske samfund omsider begynder at vise tænder over for dybt kriminelle indvandrere.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…