Dørmand tager bladet fra munden: Stor flok unge indvandrere terroriserer bymidten i Haslev, så blodet flyder

Rasko Cukic er dørmand på værtshuset Bykroen i Haslev.

 

Og det er noget af et helvede takket være en gruppe unge fortrinsvis med indvandrerbaggrund.

 

Han har været ansat som dørmand på Bykroen de seneste ni måneder, og han fortæller til sn.dk, at han har dørmandskollegaer, der ikke vil komme i byen længere.

 

– Nogle gange oplever vi i weekenderne tre mennesker inden for en time gå gennem gaden med blod i ansigtet, fordi de er blevet overfaldet. Mange, især de unge mennesker, som det ofte går ud over, tør ikke anmelde det, fordi de er bange, siger han til sn.dk.

 

 98 procent af dem er indvandrere

Han beskriver en kerne af unge mennesker, som dem, der står bag de voldelige overfald.

 

– Der er tale om en flok unge drenge, 98 procent af dem er indvandrere, vil jeg mene, men der er også enkelte hvide ansigter iblandt. De samler sig under halvtaget foran Bykroen – størstedelen af dem har karantæne og må ikke komme ind her – og når vores gæster skal hjem så sker tingene, siger han og uddyber:

 

– Det starter typisk med, at gruppen råber et eller andet: »Hey, tykke!« eller »Dumme svin!«. Hvis der kommer en reaktion fra dem, der råbes til, så kommer der en modreaktion fra gruppen, og hvis ikke dem, de råber ad, reagerer, så kommer der en reaktion fra gruppen alligevel. De svarer igen med vold lige meget hvad. Jeg har endnu aldrig været én dag på arbejde på Bykroen, uden der har været mindst én af den type episoder, og nu er gruppen så begyndt at forfølge folk ned ad gaderne, ned i sidegaderne. De kan være fra 3-4 til 7 stykker, nogle gange kun 2, men de søger hele tiden konfrontationen, og så ryger de på folk, siger Rasko Cukic til sn.dk.

 

Der skal være vagter

Bykroen har givet de unge mænd karantæne, men så flytter balladen bare ud på gaden.

 

Det går ikke længere, der SKAL gøres noget.

 

Han foreslår, at de uniformerede vagter patruljerer i Jernbanegade fredag, lørdag og søndag, alle dage mellem klokken 22.00 og 05.00 om morgenen.

– Nu har vi så bare fået flyttet problemet ud på gaden, og der mener jeg, at det, der skal til, er uniformerede vagter fra et vagtselskab, der kan patruljere op og ned ad gaden. Jeg forstår godt, at politiet er pressede, men man kunne forestille sig et afrapporteringssamarbejde mellem politiet og vagterne om det her, siger han til sn.dk.

Læs også
’Sydlandsk mand’ gjorde seksuelle tilnærmelser til kvinde på gaden – da hun afviste ham, fik det uhyggelige konsekvenser
Prisværdigt

Det er prisværdigt, at Rasko Cukic står frem. Og det er godt sn.dk skriver om det.

 

Men lytter politikere og andre myndigheder, der har ansvaret for at disse enorme problemer er opstået.

 

Ikke kun i de store byer, men også i mindre lokalsamfund som Haslev.

 

Man kan tvivle. Men der sker kun noget, hvis dem, der kender problemerne, tør stå frem og beskrive virkeligheden, som de oplever den.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…