Sverige: Patienter dør, fordi der mangler plads på hospitalerne – samtidig bliver der brugt milliarder på asylsystemet

Hvert fjerde dødsfald på sygehusene i Sverige sker, fordi der ikke er tilstrækkelig behandling til alle.

 

Sådan lyder den opsigtsvækkende overskrift i et tidsskrift for læger og andet omsorgspersonale.

 

 

 

 

 

 

 

Sjukhuslakaren.se har gennemgået indberetninger af dødsfald fra forrige år. I Sverige kræver loven, at mangelfuld behandling indberettes.

 

Indberetningerne viser at mangel på sengepladser, mangel på personale og ekstrem arbejdsbelastning i gennemsnit bidrager til et dødsfald om måneden, skriver bladet.

Det giver tre eksempler:

 

En læge ringer desperat rundt for at finde en ledig seng til en patient – men det lykkes ikke.

 

En kvinde med tarmslyng er 16 timer på akutmodtagelsen uden at få den nødvendige behandling.

 

Læs også
Hvidvasker Sverige sin antisemitisme? – en beretning om, hvor galt det står til i Malmø

En højgravid kvinde bliver sendt hjem med risiko for at fosteret dør. Det sker på trods af at lægen vil indlægge hende og sætte fødslen i gang.

 

Mange læger og sygeplejersker advarer nu åbent om, hvor slemt det står til.

 

Alt er kaos

En af dem er Märit Halin. Hun er intensivlæge på et stort hospital, Södersjukhus, i Stockholm.

 

På akutmodtagelsen er alt er kaos.

 

“Der ligger patienter overalt, og der står brikser på gangene, så man ikke kan komme frem. På stole sidder patienter, som burde ligge ned. Det er logistisk kaotisk”, siger

 

Du tror ikke, at du er i Sverige, siger hun.

Læs også
Likvideringen af 31-årig kvindelig læge i Malmø: Hun fik det dræbende skud, da hun lå på jorden – en medgerningsmand er anholdt

 

Det svenske sygehusvæsen er blevet voldsomt forringet.

 

Der er mangel på sengepladser. siden slutningen af 1990-erne er der forsvundet 10.000 sengepladser. Samtidig er befolkningen vokset med 13 procent især på grund af den store indvandring..

 

Et meget stort antal sygeplejersker har sagt op. de har opgivet at arbejde under de forfærdelige forhold. Det skriver Svenska Dagbladet 7.8.

 

Der mangler penge

Når der mangler senge og personale, er det blandt andet fordi, der mangler penge.

 

Det er allerede besluttet at tilføre flere penge. Og den borgerlige opposition kræver, at der bliver tilført et langt større beløb til sundhedsvæsnet.

 

Læs også
Sverige asyl-amok: Har alene i år uddelt langt over tredive tusinde statsborgerskaber og modtaget et hav af asylansøgere

Og det er ikke kun sygehusvæsenet men hele det svenske velfærdssystem, som skriger på ressourcer.

 

Men ikke mange taler højt om hvorfor.

 

Asylsystemet og alle andre konsekvenser af masseindvandringen koster det svenske samfund enorme summer. Og de penge mangler selvfølgelig andre steder i samfundet.

 

I 2015 kostede asylsystemet staten 27,5 mia. DKA 22.10.15.

 

Den modige og usædvanlige socialdemokrat Johan Westerholm har på sin hjemmeside Ledarsidorna.se henvist til, hvordan den svenske velfærdstat må skære ubønhørligt i ydelserne til nærmest alt, hvad enten det drejer sig om overførsler, ventetid på sygehusene, ventetid til kommunal tandpleje med mere.

 

Den svensk-kurdiske økonom Tino Sanandaji (tino.us) har i en række faktabelagte indlæg dokumenteret, at indvandrerne ankommer til Sverige med langt ringere kvalifikationer end dem, der er der i forvejen. Det samme har bl.a. andre Gunnar Sandelin sammen med Karl-Olov Arnstberg gjort i deres bog Indvandring og mørklægning. 11.8.15.

 

Læs også
Efter drab og eksplosioner: Kriminaliteten fra Malmø er ved at brede sig til Danmark, lyder det fra svensk politichef

I Danmark har en rapport fra finansministeriet vist, at udgifterne om året til ikke-vestlig indvandring er 33 mia nette og 78 mia kr brutto. Se andet steds i avisen.

 

Ødelagte arbejdsforhold

Der bliver helle ikke talt åbnet om alle årsager til de belastende arbejdsforhold, som får sygeplejersker i stort tal til at flygte.

 

15 procent af sygeplejerskerne er forsvundet ud af sundhedssektoren de seneste år, skriver svenskadagbladet.se.

 

Antallet af patienter med indvandrerbaggrund stiger og det kan ofte være en særlig stor belastning.

 

Blandt andet giver de mange skudofre fra konflikter mellem især indvandrerbander problemer. Antal skuddræbte er vokset fra 17 i 2014 til 31 i 2015 og 50 i 2016. nogle af konsekvenserne beskrev en sygeplejerske for nylig i Den Korte Avis.

 

Patienterne kan være krævende og voldelige. De kan trække en stor gruppe venner og familiemedlemmer med sig. Hospitalet kan blive angrebet, fordi patienten er en del af et bandeopgør.

Læs også
Voldelige elever har taget magten i svenske skoler – “lærerne tør knap nok gå forbi dem på trapperne”

 

Karolinska Sygehus i Stockholm blev mandag aften angrebet af 40 mænd. Det skete efter et mord og mordforsøg i Stockholm mandag eftermiddag, hvor gerningsmanden fortsat er på fri fod. Politiet var ikke i stand til at holde angriberne ude af hospitalet. De nåede helt ind i venteværelset, hvor de begik groft hærværk. (Aftonbladet 15.8)

 

Det vil koste det svenske samfund dyrt. Flere sygeplejersker vil sige op. Flere patienter kan se frem til ikke at få den behandling, de har behov for. Der vil komme flere indberetninger om fejlbehandling og dødsfald. Det er trist og oprørende.

 

http://www.sjukhuslakaren.se/vardplatsbrist-och-hog-arbetsbelastning-bakom-vart-fjarde-dodsfall/

 

https://www.svd.se/efter-nedskarningar–svensk-sjukvard-pa-bristningsgransen

 

http://www.aftonbladet.se/a/1L17K

 

https://nyheteridag.se/storbrak-pa-karolinska-sjukhuset-efter-mordet-i-ostberga/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…