Nye tal afslører: Indvandrere bliver undervist i dansk for et milliardbeløb – alligevel har de mere end nogensinde brug for tolke

Steen Raaschou

Manglende styr på de danske grænser er skyld i, at milliardbeløb siver ud af de offentlige kasser samtidig med, at der spares på velfærd for danskerne.

 

Således brugte kommunerne sidste år knap to milliarder kroner til danskundervisning for flygtninge, familiesammenførte og indvandrere generelt.

 

Det helt præcise beløb er på 1,7 milliarder kroner og dækker udelukkende danskundervisning for voksne.

 

Tallet fremgår af et notat fra Udlændinge. og Integrationsministeriet, og som Den Korte Avis har fået indblik i.

 

Udgifterne er steget voldsomt siden 2012

Af notatet fremgår det ligeledes, at udgifterne er steget voldsomt siden 2012.

 

Dengang kostede danskundervisningen for voksne 1,2 milliarder kroner, og er siden steget med 42 procent til de forventede 1,7 milliarder kroner i 2016.

 

”Udviklingen i udgifterne de seneste år kan blandt andet henføres til danskundervisning til flygtninge og familiesammenførte,” anføres blandt andet det i notatet, hvor det også hedder, at:

 

”Siden 2007 er antallet af kursister mere end fordoblet blandt andet som følge af flere flygtninge og familiesammenførte.”

 

Udover flygtninge og familiesammenførte dækker udgifterne til danskundervisning for voksne også indvandrere og udenlandske studerende, som læser i Danmark.

 

Kommunerne får refunderet 50 procent af udgifterne på området, men pengene skal under alle omstændigheder hentes i danskernes lommer.

Læs også
Afghansk ægtepar gik til læge i Thisted – efter syv år kan de ikke dansk, og besøget gik helt galt med anklager mod lægen for vold

 

På trods af undervisning: Udgifter til tolkning er eksploderet

Det er et åbenbet spørgsgsmål, hvorvidt de mange milliarder, der gennem årene er blevet brugt på undervisning af voksne flygtninge og familiesammenførte,er blevet givet godt ud.

 

Under alle omstændigheder er det et faktum, at udgifterne til tolkning er steget voldsomt gennem de seneste år.

 

Således oplyser Rigspolitiet, at de samlede udgifter, som dansk politi bruger på tolke, er steget fra 45,3 millioner kroner i 2014 til i alt 56,2 millioner kroner i 2016, skriver metroxpress.

 

I kommunerne er udgifterne mangedoblet

Det er ikke kun politiet, der på udgiftssiden kan konstatere manglende kendskab til dansk, selvom en del afstigningen i politiets udgifter dog skyldes grænsekontrollen.

 

Også hos kommunerne er udgifterne til tolkning eksploderet.

Læs også
Danskerne er til grin for egne penge: Udgifterne til tolke for indvandrere eksploderer – Dansk Folkeparti kræver stramning

 

Således er alene udgifterne til tolkning i Hosens Kommune staget fra 700.000 kroner i 2012 til et svimlende beløb 4,5 millioner kroner i 2016.

 

Forholdene er nu så groteske, at det er nødvendigt også at give indvandrere, der er danske statsborgere, betalt tolkning.

 

Det fortæller Michael Nedersøe, lokalformand og byrådskandidat for Dansk Folkeparti i Horsens, til Den Korte Avis.

 

Han tilføjer, at udgifterne endda er noget større. Det skyldes, at tolkeudgifter til læger og sygehuse ikke er medregnet, da de dækkes af regionen.

 

I øvrigt overvejede VKO-flertallet i 2010, at indvandrere selv skulle betale for tolkning, når de havde boet i Danmark i syv år, men det blev aldrig ført ud i livet.

 

Til gengæld har Dansk Folkeparti siden forgæves forsøgt at få indført, at man selv skal betale for tolkning i Danmark, hvis man har boet her i landet i mere end to år.

Læs også
To kørelærere og tre arabiske tolke er tiltalt for omfattende svindel, der skulle hjælpe eleverne til at bestå teoriprøven

 

Modersmålsundervisningen har spillet fallit

Oven i det hele viser det sig nu, at også modersmålsundervisningen i Folkeskolen, der blandt andet omfatter sprogene arabisk, tykirsk og somali, har spillet fallit.

 

Således viser en undersøgelse foretaget blandt 6.300 elever i tidsrummet 2013 – 2016, at det ikke har løftet de tosprogede elever fagligt, skriver Berlingske ifølge videnskab.dk

 

Den ekspertgruppe, der har været tilknyttet forsøgsprogrammet, konkluderer desuden, at flere dansktimer og sprogstøtte heller ikke har en entydig effekt, hvilket får undervisningsminister Merete Riisager (LA) til at konkludere i Berlingske, at:

 

”Vi må konstatere, at modersmålsundervisning er en blindgyde rent pædagogisk”

 

Christian Langballe: ”Det her er det rene gallimathias”

Hos Dansk Folkeparti mener indfødsretsordfører Christian Langballe, at det er en totalt forfejlet politik at give flygtninge og familiesammenførte dansk sprogundervisning

Læs også
Hun er tolk i asylcentre, og hun tegner et krast billede af, hvordan muslimske asylansøgere og tolke ”foragter vores land og vores værdier”

 

”Flygtninge og indvandrere er her kun midlertidigt og skal sendes hjem, så snart forholdene i deres hjemlande tillader det, så det er det rene gallimathias at begynde at give dem undervisning i dansk sprog,” siger Christian Langballe til Den Korte Avis og fortsætter:

 

”Det er en totalt forfejlet politik, ligesom det også er totalt forfejlet at forsøge at sende dem ud på arbejdsmarkedet, for der sker ikke andet, end at man på den måde gør dem til indvandrere, som derefter kan få dansk statsborgerskab og i al evighed belaste det danske samfund med tocifrede milliardbeløb.”

Det faktum, at selv flygtninge, der har fået dansk statsborgerskab, fortsat har behov for tolkning, undrer ikke Christian Langballe:

 

”Det viser jo i al sin sørgelige elendighed, hvor totalt forfejlet det også er, når Folketingets flertal stædigt fastholder at ofre er årlige milliardbeløb på en sprogundervisning, der stort set svarer til at fyre for gråspurvene om vinteren,” lyder det fra DF-ordføreren.

 

 

https://www.mx.dk/nyheder/danmark/story/18673925

 

https://denkorteavis.dk/2017/danskerne-er-til-grin-for-egne-penge-udgifterne-til-tolkebistand-for-indvandrere-eksploderer-dansk-folkepa

Læs også
Udlændinge bliver væk fra danskkurser

 

http://videnskab.dk/kultur-samfund/modersmaalsundervisning-hjaelper-ikke-tosprogede

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…