Danske myndigheder fløj afviste asylansøgere til Afghanistan og tilbage igen – danske skatteydere til grin for egne penge

Tirsdag aften lettede et fly fra Odense Lufthavn med 16 afviste asylansøgere. De skulle sendes tilbage til det land, myndighederne mente, at de kommer fra: Afghanistan.

 

Det var altså mennesker, som havde fået afslag på asyl.

 

Men en del gør alt for at snyde myndighederne, så de ikke kan udvises.

 

Derfor er det ofte meget besværligt og meget dyrt at sende de 16 ud af Danmark.

 

Udvisning af afviste asylansøgere og andre migranter er et stort problem i Danmark og andre europæiske lande. Er asylansøgere først kommet over grænsen, kan det være meget svært at få dem ud af landet igen.

 

Turen med de 16 afviste asylansøgere viser, hvor svært det er at sende afviste asylansøgere retur.

 

Og dyrt.

 

50 andre er med i flyet

De 16 afviste asylansøgere sidder i en Boing 737, der er chartret. Det skriver Politiken 3.2.

 

Det er et stort fly med plads til 189 personer. Men der skal også være sæder til omkring 50 personer, der skal ledsage de 16 afviste asylansøgere.

 

Det er embedsmænd, politifolk, læger  og  tolke.

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

 

Fire bliver afviste

Der var gjort et stort forarbejde. Men alligevel opstår der problemer, da flyet landede i Kabul.

 

De afviste asylansøgere forsøger ofte at snyde med deres identitet for at udgå udvisning.

 

Når de ikke vil samarbejde, er det ofte svært for de danske myndigheder at fastslå deres nationalitet og identitet.
Sådan var det også denne gang.

 

Myndighederne i Kabul afviste at tage imod syv af de afviste asylansøgere.Det ville de danske myndigheder ikke acceptere.

 

Inden de tog af sted havde der været forhandlinger med afghanerne. Det havde sandsynligvis været lange forhandlinger, som måske også har omfattet besøg i Kabul.

 

Danskerne ville derfor ikke acceptere afghanernes afvisning af de syv.

Læs også
DA: Kommuner kan spare millioner ved færre indvandrere på offentlig forsørgelse

 

De to parter holdt derfor møde i Kabuls Lufthavn. Og resultatet blev, at afghanerne accepterede, at tre af de syv alligevel blev i landet.

 

Men danskerne måtte acceptere at tage fire af de 16 med tilbage.

 

Nationaliteten kunne ikke fastlægges

De fires nationalitet var ikke fastlagt, og de afghanske myndigheder ville ikke godtage dem som afghanere.

 

De tre var et ægtepar med deres barn.

 

Den fjerde var en mand, som selv siger, at han er fra Iran, men han kan ikke dokumentere det.

 

Læs også
Tyrkiet oversvømmer Europa med migranter

Onsdag eftermiddag landede hele det danske hold med de fire asylansøgere i Odense. Her venter 10 biler som kører væk i en kortege.

 

 

Lederen af Nationalt Udlændingecenter i Rigspolitiet, Per Fiig, har bekræftet overfor Politiken, at politiet har gennemført en chartret flyvning, som omfattede 16 afviste asylansøgere.

 

»De afghanske myndigheder afviste at modtage 4 af personerne, da der blev rejst tvivl om deres nationalitet. De blev derfor taget med tilbage til Danmark«, skriver han i en mail til avisen.

 

Det er dyrt at udvise afviste asylansøgere

Beretningen viser, hvor svært og dyrt det kan være at udvise afviste asylansøgere.

 

Mange asylansøgere har ikke papirer på sig. Derfor kan det være en svær proces at fastslå deres nationalitet. Et sprog kan ofte tales i flere forskellige lande, så det er en langvarig opgave – og dermed en dyr opgave.

 

Læs også
 Det er politiets fornemste opgave at beskytte truede personer – ikke at lukke munden på dem

De lande asylansøgere kommer fra stritter ofte imod med arme og ben, når Danmark eller et andet europæisk land vil sende afviste asylansøgere retur.

 

Det kan være folk, der er kendt i hjemlandet som for eksempel kriminelle. Og når asylansøgerne ikke har papirer på, hvem de er, kan landene nemt påstå, at det ikke er deres borgere.

 

Derfor har der ofte været lange og besværlige forhandlinger, inden de danske myndigheder har fået en aftale med et hjemland. Tidskrævende og dermed dyre forhandlinger – som måske også har indbefattet rejser.

 

Hvis man endelig kan sende nogle stykker afsted, vil flyselskaberne ikke acceptere at have dem som passagerer, da de ofte er voldsomme og råber, fordi de ikke vil sendes ud af landet.

 

Derfor sker hjemsendelsen med tit med et fly, der er chartret i dyre domme.

 

Dertil komme udgifter til de mange mennesker, som skal med på flyet.

 

Læs også
Ved dette valg står Danmark over for to store kriser: ændringen af befolkningen og klimakrisen – men kun den sidste omtales

Det vides ikke, hvad det konkrete beløb er, men det må være flere millioner for at udvise bare disse 12 afviste asylansøgere.

 

Forsvinder og lever illegalt

Og dertil komme de mange afviste asylansøgere som forsvinder, inden de bliver udviste. De lever illegalt i Danmark og ingen har styr på, hvad de laver af sort arbejde og kriminalitet.

 

Der er kun ét effektivt svar: En stram asylpolitik og en effektiv grænsekontrol. Sådan at de mennesker, som ikke har ret til asyl, slet ikke kommer ind i Danmark.

 

Er migranterne først inde, er de meget svære at få ud igen.

 

http://politiken.dk/indland/art5858897/Dansk-politi-fl%C3%B8j-en-lille-familie-og-en-ung-mand-til-Kabul-og-s%C3%A5-hele-vejen-tilbage-med-det-samme

 

http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/dansk-politi-floej-flygtninge-til-afghanistan-og-tilbage-til-danmark-igen/6558803

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…