Butiksejere og ansatte fangede selv to butikstyve – men stor var deres forargelse, da politiet ikke havde tid til at komme og gav dem en utrolig besked

Forleden fangede butiksejere og ansatte i Grindsted to butikstyve. Men så skete der noget, der har givet ny næring til debatten om, hvad borgerne med rette kan forvente af politiet.

 

Grindsted-sagen har været i medierne landet rundt. Mange er optaget af spørgsmålene om, hvornår man kan regne med politiet, og hvornår man føler sig ladt i stikken.

 

På det seneste har der været flere eksempler på folk, der har taget sagen i egen hånd, fordi de har følt sig svigtet af systemet. For eksempel ved at lægge billeder ud på nettet for at finde de gerningsmænd, der har krænket dem.

 

I Grindsted skabte det forargelse i forretningslivet, at politiet ikke hjalp, da man selv havde fanget et par butikstyve.

 

”Slip dem løs”

Torsdag blev der ringet til en række butikker og en café i byen. Man havde spottet fire ’kendte ansigter’ med kriminelle hensigter på vej til Matas. Folk, der kom udefra.

 

Det udløste en jagt på de fire butikstyve gennem byen – over flere timer. Til sidst foretog urmager Tom Korsgaard en såkaldt civil anholdelse af to af butikstyvene. Det vil sige, at han tilbageholdt dem uden at bruge magt.

 

De involverede fra butikkerne ringede til politiet for at fortælle, at de stod med to af butikstyvene. Stor var forbløffelsen, da politiet gav den besked, at en patrulje først kunne være fremme om en time, og at de derfor skulle slippe ’de anholdte’ løs!

 

Politiet beklager

Episoden har ført til voldsom kritik af politiet. Chefpolitiinspektør Klaus Munk Nielsen fra Sydøstjyllands Politi har siden erkendt, at man handlede forkert.

 

Han afviser dog, at politiets fravær skyldtes manglende ressourcer. I stedet taler han om en ”misforståelse” på politiets vagtcentral, som han beklager.

 

Læs også
Voldelige udlændinge kidnappede en butiksansat ved højlys dag – nu er to mand anholdt

Politiet har nu inviteret hele Grindsted Handelsstandsforening til et møde mandag kl. 18 for at drøfte forholdet mellem politi og erhvervsdrivende. Dette initiativ bliver positivt modtaget af butikslivet.

 

Men vreden var stor. Når man selv gør en indsats, der resulterer i at man fanger nogle butikstyve, så er det meget svært at sluge, at man får besked på at slippe tyveknægtene løs igen, fordi politiet ikke lige har tid.

 

Handlekraftige borgere har brug for at opleve, at politiet bakker deres handlekraft op.

 

http://vafo.dk/billund/Borgere-fangede-selv-butikstyve-men-fik-ingen-hjaelp-fra-politiet/artikel/456795

 

http://vafo.dk/112/Politichef-erkender-fejl-Vi-skulle-have-sendt-en-patrulje/artikel/456975

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…