BT leverer falsk historie om Den Korte Avis og sportsjournalisten Peter Møller

Colourbox

BT’s netavis, bt.dk, bringer tirsdag en historie under overskriften: ”DR-vært beskyldt for terror-sympati”.

 

Overskriften refererer til en artikel i Den Korte Avis mandag. Men overskriften er falsk. Og det må BT have vidst.

 

Den Korte Avis har intetsteds skrevet, at Peter Møller har terror-sympatier.

 

Artiklen pegede på, at Peter Møller sad i TV-studiet iført en T-shirt med et meget iøjnefaldende logo på. Logoet viste en hånd med tre strakte fingre.

 

Vi skrev, at dette symbol blandt andet bruges af den palæstinensiske terrorbevægelse Hamas, der er meget aktiv i kampen mod Israel.

 

I palæstinensiske kredse hedder symbolet ”De tre Shalits”, og det har været brugt til at fejre mordet på tre unge israelere (derfor de tre fingre).

 

Vi skrev, at vi ikke vidste, om Peter Møller kendte dette tegn og dets baggrund. Dette er jo noget ganske andet end at beskylde Møller for terror-sympatier, som BT påstår.

 

Men vi var samtidig kritiske over for, at en TV-studievært sidder i studiet med et så iøjnefaldende symbol på sin T-shirt. Vi er også kritiske over for, at studieværter bærer andre meget iøjnefaldende symboler.

 

Symboler har et budskab. Og der er risiko for, at dette budskab kan blive misforstået. Så det er en dårlig idé. Og hvis man endelig vil sidde med et stort logo, bør man tjekke, hvilke betydninger det har.

 

Peter Møller har nu gjort det helt klart, at budskabet fra hans side intet har med Hamas at gøre. Det tager vi naturligvis til efterretning. Der var tale om et kommercielt logo for et kendt tøjfirma.

 

Læs også
Real Madrid har lavet en aftale med et arabisk firma om at sælge fan-artikler – man skal bare lige fjerne noget i klubbens logo, der støder muslimer

Jødehad

Men de tre fingre er altså også et udbredt symbol på fjendtlighed mod Israel. Eller for at sige det rent ud: jødehad.

 

Bag vores artikel lå en dyb foruroligelse over, at jødehadet nu igen breder sig i Europa. Og en kritik af, at studieværter sidder med store logoer, der kan udlægges på forskellig vis.

 

Men vi erkender og beklager, at vi ikke talte med Peter Møller, inden vi kommenterede hans skærmoptræden. 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…