Frederik har kun ni procent syn, men han VILLE være bagersvend – og nu har han fået en kæmpe anerkendelse

Modelfoto / Colourbox

Frederik Braüner Bjerge er bagersvend i Beder Bageri, og det lyder måske ikke sentationelt. Men Frederik Braüner Bjerge har meget nedsat syn. Faktisk har han kun ni procent syn.

 

Derfor er det ikke helt enkelt at være bager. Man skal for eksempel kunne læse opskrifter.

 

Men Frederik ville være bager.

 

Derfor har han lært alle opskrifter udenad.

 

– Jeg tog min opskriftsbog med hjem, og så lærte jeg alle opskrifterne udenad, så er jeg fri for at skulle bruge tid og energi på at skulle læse, hvad der skal i de forskellige deje, siger Freder Braüner Bjerge til TV2 øj.

 

Og nu har han fået en kæmpe anerkendelse..

 

Ved svendeprøven fik han topkarakter og en sølvmedalje.

 

– Det er helt ubeskriveligt. Jeg havde håbet på det, men jeg havde aldrig i min vildeste fantasi vidst, at jeg kunne klare det så godt, siger Frederik Braüner Bjerge.

 

Hamrende dygtig
Frederiks arbejdsgiver bagermester Jan Kastholt havde betænkeligheder ved at ansætte en synshandicappet,. Men i dag fortryder han bestemt ikke:

 

– Han er en hamrende dygtig fyr, det er han. Jeg kan faktisk sætte ham til at køre det her bageri, og så kan jeg køre hjem, og når jeg kommer tilbage igen, så er det bare lavet, og det er lavet som jeg gerne vil have det, og som kunderne gerne vil have det, siger han til TV2 øj.

 

– Fremtiden ser rigtig lys ud, for jeg har fået lov at blive her, og så har jeg store planer om at købe min mester ud. Jeg vil købe hans andel, når han engang går på pension, siger Frederik Braüner Bjerge.

Læs også
Gonoré breder sig voldsomt i Danmark – nu bliver kvinder også ramt

 

Vi siger til lykke!

 

http://www.tv2oj.dk/artikel/bagersvend-med-syn-paa-kun-ni-procent-faar-soelvmedalje-og-topkarakter

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…