Asmaa Abdol Hamid nægter at give hånd til mænd – men det skal hun, når hun er ansat ved politiet, siger justitsministeren

Facebook

Asmaa Abdol-Hamid er rettro muslim. Derfor nægter hun, at give hånd til mænd.

 

Det særlige ved Asmaa Abdol-Hamid er, at hun er ansat ved Fyns Politi.

 

Det fik Dansk Folkepartis Pernille Bendixen til at reagere: Kan man være ansat ved politiet i Danmark, når man ikke vil give hånd til alle?

 

I september opfordrede hun justitsminister Søren Pind til at gribe ind og sikre, at Asmaa-Abdol Hamid som ansat under justitsministeriet følger danske adfærdsnormer og udviser almindelig høflig optræden.

 

Pernille Bendixen har i mange år siddet i Odense Byråd for Dansk Folkeparti, og hun er nu også medlem af Folketinget.

 

Men det har trukket ud. Men i går var der så omsider samråd i sagen.

 

Pernille Bendixen fra Dansk Folkeparti havde indkaldt to ministre i samråd, Justitsminister Søren Pape Poulsen og Integrationsminister Inger Støjberg.

 

Hun skal give hånd – og så alligevel ikke

Pernille Bendixen fik opbakning fra de to ministre. Og det er hun glad for.

 

“På samrådet sagde Søren Pape Poulsen: ‘Det er meget enkelt. Hvis man er ansat hos politiet, så skal man give hånd. Så enkelt er det’. Og det er selvfølig godt”, siger Pernille Bendixen til Den Korte Avis.

 

Men Pernille Bendixen er utilfreds med, at der reelt ikke sker noget:

Læs også
Socialdemokratisk politiker: ”Vi skal nok sørge for, at navnet Muhammed aldrig forsvinder”

 

“Justitsministeren vil ikke sætte handling bag de ellers skarpe ord, fordi der ikke er indgivet nogen klager over, at Asmaa nægter at give hånd. Så indtil videre er det bare mere snak i en sag, der ellers er blevet snakket rigtig meget om.”

 

“Der er meget mere i den sag end håndtrykket, nemlig den stilling Asmaa er ansat til at varetage, hun skal nemlig være brobygger imellem sin egen kultur og den danske kultur.”

 

“Her må det være reelt at sætte spørgsmål ved, om hun overhovedet er i stand til at bygge andet end mure op imellem kulturerne og dermed styrke parallelsamfundet, når hun ikke kan slippe sin egen kultur imens hun er i tjeneste hos politiet,” siger Pernille Bendixen.

 

Pernille Bendixen kritisere forsker, der holder hånden over Asmaa

Pernille Bendixen kritiserer blandt andre Torben Ruberg, der er lektor ved Center for Mellemøststudier.

 

“Torben Ruberg mener ikke at man kan  problematisere Asmaa professionalisme udfra at hun ikke vil give hånd af religiøse årsager. Han siger, at det et meningsløst perspektiv. Men det kan på ingen måde være meningsløst at man fremstår netop professionelt og neutralt, når man er ansat under justitsministeriet”, siger Pernille Bendixen.

 

Læs også
Anklageskrift: Asmaas mand stjal penge, som skulle gå til arbejdsløse

Hun mener, at  Torben Ruberg overser flere aspekter i denne sag: “At nægte at give hånd til en af det modsatte køn er at forskelsbehandle på baggrund af køn, og det er et ligestillingsmæssigt problem. Det kan man ikke bare feje væk som et meningsløst perspektiv, da man heller ikke hos Fyns politi må diskriminere på baggrund af køn, sådan som det fremgår af ligestillingsloven.”

 

“En islamisk hilsen med hånden på hjertet er ikke en del af den danske kultur. Når man tillader den hilseform fremfor håndtrykket, så lister man islamiske særregler ind af bagdøren og det dur ikke.”

 

Koranskole i Yemen og foragt for ytringsfrihed står i kontrast til den brobyggende rolle

Ruberg forholder sig heller ikke til, hvad Asmaa har med sig i bagagen ind til Fyns politi, og dermed hele hendes troværdighed som såkaldt brobygger.

 

Her er tale om en person, der har udtalt at “Danske soldater er legitime mål” og som har været på koranskole i Yemen

 

»Set med mine øjne får man intet med hjem fra koranskolen, som man kan bruge i et moderne samfund som Danmark. Det er en traditionel koranskole udelukkende med religionsundervisning. De unge har brug for at finde ud af, hvordan islam passer ind i det danske samfund, og det finder de ikke ud af dernede, sagde Saliha Fettah, som underviser i arabisk på Syddansk Universitet dengang til Jyllandsposten.”

 

Næppe de kvaliteter man ønsker sig i en brobygger imellem kulturer

Læs også
Justitsministeren: Politiansatte Asmaa Abdol-Hamid må skam gerne offentligt opfordre til at sabotere Folketingets lovgivning

“Hertil kommer Asmaas rolle som frontfigur i form af talsperson for en række muslimske organisationer i anmeldelsen af Jyllandsposten for brud på blasfemi- eller racismeparagraffen efter Mohammed-tegningerne. Hun viste dermed med al tydelighed en total mangel på respekt for den ytringsfrihed, vi værdsætter så højt og som vi er stolte af i Danmark.”

 

“Man kan derfor med god grund betvivle, om Asmaa er den opgave voksen, som hun er ansat til, men da hverken ledelsen hos Fyns politi eller justitsministeren ønsker at gøre noget ved sagen, kan Asmaa fortsætte med at være repræsentant for Fyns politi og med at diskriminere mænd,” slutter Pernille Bendixen.

 

Her forklarer Pernille Bendixen, hvorfor hun har indkladt til samrådet:

 

https://www.facebook.com/pernille.bendixen

 

http://www.tv2fyn.dk/artikel/pape-slaar-fast-man-skal-give-haandogsaa-asmaa

http://www.tv2fyn.dk/tv

 

http://denkorteavis.dk/2016/asmaa-abdol-hamid-er-ansat-ved-politiet-men-naegter-at-folge-danske-normer-nu-vil-dansk-folkeparti-have-justitsministeren-pa-banen/

Læs også
Video fra Sverige: Muslimske piger tvinges til at gå ind bagerst i bussen, drengene skal have de forreste pladser
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…