Anne er en almindelig ung kvinde, men de mange sexovergreb har gjort hende bange – “jeg skjuler mit lyse hår”

Modelfoto / Colourbox
Anne er en ganske almindelige tysk pige på 17 år. For nogle år siden havde hun måske også været en sorgløs ung kvinde. Men det er hun ikke i dag. I dag er hun utryg. Det er de mange sexovergreb begået af især migranter blandt andet nytårsaften i Køln, der har gjort hende utryg:

 

“Om dagen føler jeg mig nogenlunde tryg foreksempel på en togstation. Men når det er blevet mørkt, så er enhver følelse af tryghed væk.”

 

Anne er for ung til at køre bil, så hun går eller cykler. Hun færdes stadigvæk ude om aftenen, også når hun er alene. Men hun undgår store pladser med mange mennesker, og hun har altid sin telefon klar til opkald.

 

“Jeg er nogen gange bange, og jeg er altid på vagt.”

 

“Jeg gemmer altid mit blonde hår under en hat. Det får mig til at føle mig mere tryg.”

Mange føler som Anne
Mange tyske kvinder føler sig utrygge ligesom Anne. Over halvdelen oplever, at Tyskland er blevet mere usikkert for dem. Det viser en målig foretaget af den store tyske avis Bild am Sontag.58 % af kvinderne siger her, at offentlige steder ikke længere er sikre steder for dem.48 % undgår bestemte områder16 % har altid en pebberspray på dem om aftenenhttp://denkorteavis.dk/2017/et-klart-flertal-af-tyske-kvinder-mener-at-det-er-blevet-farligere-for-dem-at-faerdes-i-offentligheden-mange-ser-islamisk-indvandring-som-en-arsag/FOCUS Online har fulgt undersøgelsen om. Magasinet har spurgt en række af deres kvindelige læsere, hvordan de oplever det. Anne er én af dem. 

Men de har talt med mange flere. Her er et udpluk:

 

Sabine er 23 år og bor i Berlin:

I dag er der store områder hvor jeg på bestemte tidspunkter ikke kan gå. Min ven kører mig, hvis jeg skal ind i et af de områder. Han har altid en kniv og jeg har altid en pebberspray. Jeg klæder mig heller ikke i smart tøj, hvis jeg skal gå hjem alene.

 

Jeg føler mig ikke længere sikker. Og alle de kvinder, jeg kender, føler på samme måde.

 

Isabella D.

Frygten for sexovergreb er der altid. Der har altid været sexchikane også fra migranter. Især hvis du var blondine. Men de ikke så langt. I dag er sexchikanen uden grænser.

 

Det værste er, at myndighederne lader disse mennesker gå frit omkring.

 

Læs også
Tyskland: En “latent følelse af utryghed”

Melanie D.

Da jeg var i 20’erne boede jeg i Berlin og kørte alene med undergrunden om natten. Nu er jeg 44 år og ville aldrig gøre det.

 

Melanie lever i en lille by, og også her har gadebilledet fuldstændigt ændret sig, siger hun.

 

“Flere og flere med et sydlandsk udseende præger vores lille by. Hvis en gruppe kommer imod mig, går jeg over på den anden side af gaden. Det gør mig vred. Det er mit hjem ikke deres og jeg ønsker at kunne føle mig fri.

 

Når jeg går tur med hunden tidligt om morgenen har jeg altid en lygte, pebberspray og pløjte med mig.

 

Martina K.

Jeg køre ikke længere alene på cykel, og min mand og jeg undgår offentlige transportmidler når det er mørkt. Det er rædselsfuldt.

 

Læs også
Bliver en vis Annegret Kramp-Karrenbauer – også kaldt AKK – Tysklands næste kansler?

Mange ofre er mellem 60 og 90, så man er ikke beskyttet af sin alder.

 

Kerstin T.

Der er chikane, voldtægt og røverier overalt. Jeg jogger, og derfor har mordet på joggeren Carolin påvirket mig meget.

 

Jeg har det dårligt, når jeg går alene, og jeg er aldrig alene, når det er mørkt.

 

Ute S.

Jeg går klædt som jeg plejer. Jeg er aldrig bange. Og jeg går aldrig over på den anden side af gade, siger Ute S. Men hun fortæller også, at hun er blevet udsat for sexchikane og overgrev omkring 20 gange.

 

Hun er lidt af et særsyn blandt de mange kvinder Focus Online har talt med. De siger stort set alle, at de tidligere følte sig trygge, men at de i dag er utrygge.

 

Læs også
Afrikaner fik afvist sin asylansøgning, men han blev ikke udvist – det fik frygtelige konsekvenser for en 9-årig pige

Eduvigis D.

Min adfærd har ændret sig dramatisk: Jeg går ikke mere i svømmehallen, jeg går ikke tur i skoven, jeg undgår bestemte togstationer og jeg går ikke længere med nederdel.

 

Jeg har to børn. Den ene er en datter. Jeg planlægger, at hun skal gå på et selvforsvarskursus, og hun skal have en pebberspray. Jeg er rædselsslagen ved tanken om hendes fremtid, siger Eduvigis D til FOCUS Online.

 

FOCUS Online

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…