Det seneste eksempel er et bemærkelsesværdigt beslutningsforslag i Riksdagen.

 

20  medlemmer fra Moderaterne har netop stiller forslag om at sætte militæret ind i forstæder med kriminalitet og parallelsamfund.

 

Politiet kan ikke længere selv klarer opgaven. De kriminelle er ved at overtage magten i flere store byrområder, skriver Moderaterne.

 

De giver en række opsigtsvækkende beskrivelser som begrundelse for at sætte militæret ind.

 

Parallelsamfund hvor svensk lov ikke gælder

Læs også
Sverige asyl-amok: Har alene i år uddelt langt over tredive tusinde statsborgerskaber og modtaget et hav af asylansøgere

En række områder, der er kendt for at have en stor andel af  indvandrere fra ikke-vestlige muslimske lande, bliver nævnt ved navn. Der står:

 

“I visse dele af vores land gælder svensk lov ikke. Södra Rosengård, Tensta, rinkeby, Husby, Vivalla, Ronna, Araby, Tjärna, Ängar, biskopsgården, Bergsjön, Hallunda/Norsborg, Skäggetorp med flere. Listen er længere. Politiet har for nylig udvidet listen over områder.”

 

“I disse områder styrer kriminelle bander. De er bevæbnede og begår kriminalitet. Mange unge i disse områder ser op til de kriminelle bander og tyr til dem som et alternativ til arbejde og uddannelse for at gøre karriere. Disse bande vil forsætte med at udvide i område efter område til nogen stopper dem. Der skal gøres noget her og nu”, skriver Moderaterne i deres forslag.

 

Derfor skal militæret træde til og hjælpe politiet med at holde ro og orden i disse områder.

 

Vi er i krig

På sin blogg skriver Mikael Cederbratt, der er en af dem som står bag forslaget, at Sverige befinder sig i krig.

 

“Det er absolut nødvendigt at gøre noget, for disse bander er som en kræftsvulst i vores land. Det er min absolutte opfattelse, at vi, den svenske nation, skal ERKLÆRE KRIG mod de kriminelle bander.”

Læs også
Efter drab og eksplosioner: Kriminaliteten fra Malmø er ved at brede sig til Danmark, lyder det fra svensk politichef

 

I krig anvender men alle samfundets ressourcer”, skriver han. Nyheter Idag.

 

Der er flere andre eksempler på, at Moderaterne er ved at vågne op og se hvad, der sker i deres land.

 

Spørgsmålet er om det er for sent.