Michael blev angrebet af fire udenlandske butikstyve i Netto – “Det var ret vildt. Folk blev jo bange”

Allerød har haft samme problemer som Bording (arkiv/collage)

Det var tidlig tirsdag aften og Michael Forsmark Skjoldager skulle bare lige købe ind i Netto i Lillerød. Men det udviklede sig meget dramatisk, da fire udenlandske butikstyve angreb ham.

 

Lillerød ligger i Allerød Kommune tæt på Udrejsecentrene Sandholm og Sjælsmark.

 

Butikkerne i Allerød Bymidte har flere gange været hjemsøgt af asylansøgere, der har stjålet og været truende. Især har en anden Netto-butik været hårdt plaget.

 

Nu var det så  en anden Netto-butik, som oplevede fire voldelige udlændinge.

 

Ville stoppe tyvene

Michael Forsmark Skjoldager er i gang med sine indkøb, da fire fire mistænkelige mænd kommer ind. De begyndte at fylde hver deres taske med chokolade, kaffe og deodoranter fra butikkens hylder.

 

“Jeg går hen til den unge pige, der sidder ved kassen. Jeg spørger hende, om hun er alene, og hun fortæller, at hun er alene med en anden kollega, der også er ung. Jeg siger til dem, at de skal kontakte politiet,” fortæller Michael Forsmark Skjoldager til Allerød Nyt.

 

Han forsøger derefter sammen med flere af butikkens kunder at stoppe de fire gerningsmænd, der er i færd med at stjæle varer fra butikken.

 

Det udvikler sig voldeligt, da han bliver angrebet af de fire mænd.

 

“Lige pludselig går en af mændene helt amok og hiver et ordentlig bundt penge op og går hen og tager den ene af taskerne og hælder tyvekosterne op på betalingsbåndet. Jeg tænker, at det er fint, for der står mange kunder i butikken og ringer efter politiet”, forklarer Michael Forsmark Skjoldager  til Allerød Nyt.

 

Mens Michael Forsmark Skjoldager og de andre kunder venter på politiet, opstår der håndgemæng mellem ham og tyvene. To af butikkens andre kunder hjælper nu Michael Forsmark Skjoldager med at holde tyvene tilbage.

 

Læs også
’Sydlandsk mand’ gjorde seksuelle tilnærmelser til kvinde på gaden – da hun afviste ham, fik det uhyggelige konsekvenser

Men de fire mænd går til angreb. “Det var ret vildt. Folk blev jo bange,” fortæller han.

 

Michael Forsmark Skjoldager får selv brækket en finger.

 

“Det var ubehageligt for os og for pigerne, der arbejdede i butikken. Vi prøvede at fortælle tyvene, at de bare skulle tage den med ro, og lige pludselig hoppede de på os,” fortæller Michael Forsmark Skjoldager til Allerød Nyt.

De fire mænd stikker af inden politiet når frem.

 

De fire gerningsmænd beskrives sådan:

A: Mand, ikke etnisk dansker af udseende, 25-35 år. Kropsbygning: Kraftig, hudfarve: Brun, hårfarve: Sort, hårlængde: Kort. Yderligere kendetegn: Bar sorte briller, talte: Engelsk, iført: Sort jakke, grå trøje, lyse jeans, sorte sneakers med hvid sål. Medbragte: Sort rygsæk.

B: Mand, ikke etnisk dansker af udseende, 25-35 år. Kropsbygning: Almindelig, hudfarve: Brun, hårfarve: Sort, hårlængde: Kort, iført: Blå jakke med hvide ærmer og hætte, blå T-shirt, jeans og sorte sko. Medbragte: Sort rygsæk.

C: Mand, ikke etnisk dansker af udseende, 25-35 år. Kropsbygning: Spinkel, hudfarve: Brun, hårfarve: Sort, hårlængde: Kort, iført: Sort jakke, sort hættetrøje, sorte bukser, sorte sneakers med hvid sål af mrk. Nike. Medbragte: Sort rygsæk.

D: Mand, ikke etnisk dansker af udseende, 25-35 år. Kropsbygning: Spinkel, hudfarve: Brun, hårfarve: Sort, hårlængde: Kort, iført: Sort jakke, sort trøje, jeans og sorte sko. Medbragte: Sort rygsæk

Lokalavisen.dk 11.8.

Læs også
Dansk Folkeparti ikke velkomne i området – partimedlemmer truet med tæsk og køller, da de ville hænge valgplakater op

 

Allerød hårdt plaget

I Allerød, der ligger nord for København, har det i perioder været en prøvelse at drive en dagligvarebutik. Byens supermarkederne er plaget af utallige udenlandske butikstyve.

 

Politikommissær ved Nordsjællands politi, Morten Riisager-Pedersen har tidligere sagt til Allerød Nyt, at det overvejende er udlændinge, der er sigtet i tyveri-sagerne. (Allerød Nyt)

 

Nogle butiksejere i byen har berettet om asylansøgere, der vader ind ved højlys dag og rager varer ned fra hylderne, som de så løber med.

 

Den Korte Avis skrev allerede i foråret 2016 (31.5 og 1.6) om Allerød, der var hårdt plaget af tyverier i sine butikker. Tyveknægtene kom tilsyneladende især fra det nærliggende asylcenter, Center Sandholm.

 

Lokale supermarkeder mistede mange varer ved tyverierne. For at holde problemet nede begrænsede Netto sine åbningstider. De lukkede klokken 20 i stedet for klokken 22. Desuden blev der hyret vagtfolk. Personalet begyndte også at gå med mobile overfaldsalarmer.

 

Læs også
Indvandrer slog, sparkede og truede 15-årig pige – så forsøgte han at lyve sig fra det i retten

Også Rema 1000 var plaget.

 

Det vides ikke om de fire udlændinge havde forbindelse til Sandholm og Sjælsmark.

 

Realiteten er under alle omstændigheder, at almindelige borgere i en typisk dansk by som Allerød får deres fredelige hverdag påvirket af frygt og vold.

 

http://alleroed.lokalavisen.dk/kom-i-slagsmaal-med-butikstyve-“det-var-ret-vildt”-/Politi/20170811/artikler/708159775/1064

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…