Hun er kun 16-år, men står til minimum fire års fængsel: Hun er nu anklaget for at ville sprænge den jødisk skole i København i luften

Google Maps

En kun 16-årig pige fra Kyndby er i dag blevet tiltalt for forsøg på bombeterror mod den jødiske Carolineskolen i København og Sydskolen i Fårevejle i Nordsjælland.

 

”Den 16-årige har ifølge anklageskriftet været langt fremme med at forberede bombeanslag mod to skoler. Hun er tiltalt for at have gjort forberedelser til bombefremstilling og for at have planlagt prøvesprængning.

 

Anklagemyndigheden rejser derfor en straffesag mod hende efter straffelovens bestemmelser om terror,” siger statsadvokat Lise-Lotte Nilas i en pressemeddelelse.

 

Den 16-årige er tiltalt for forsøg på terrorisme efter straffelovens paragraf 114, idet hendes forehavender mislykkedes. Hun blev ifølge anklageskriftet stoppet i forberedelserne til terror, da hun blev anholdt af politiet den 13. januar 2016.

 

Hun har siden været i varetægt i en lukket institution for unge. Domstolene har løbende godkendt den fortsatte varetægt.

 

En tidligere syrienskriger er løsladt i sagen
Anklagemyndigheden løslader samtidig i dag en 25-årig mand, der er tidligere Syrienskriger, i samme sag.

 

Han har siden januar 2016 været varetægtsfængslet, mens politiet har efterforsket en mistanke om, at han skulle have ydet opbakning til pigens mislykkede bombeanslag. Ifølge statsadvokat Lise-Lotte Nilas er der imidlertid ikke grundlag for at rejse en straffesag mod ham.

 

”Efterforskningen mod den 25-årige mand har været meget omfattende, og blandt andet har politiet indhentet elektroniske oplysninger fra udlandet for at få afsøgt alle hjørner af den meget alvorlige mistanke mod ham,” siger Lise-Lotte Nilas og fortsætter:

 

”Det er derfor først nu, at vi har fået et samlet billede af hans rolle, og den rolle giver ikke grundlag for, at vi tiltaler ham. Derfor er han i dag blevet løsladt og alle sigtelser mod ham bliver ophævet.”

 

Kan risikere op mod fire års fængsel
Statsadvokat Lise-Lotte Nilas oplyser, at straffesagen mod den tiltalte 16-årige pige er berammet til at begynde ved Retten i Holbæk den 7. april 2017.

 

Anklagemyndigheden ønsker straffesagen behandlet under medvirken af nævninger, idet den 16-årige dermed vil kunne få en straf på mere end fire års fængsel, hvis hun bliver kendt skyldig.

 

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

Læs også:

http://denkorteavis.dk/2016/3-ny-16-ars-pige-og-syrienskriger-sigtes-for-at-ville-bombe-to-skoler-den-ny-virkelighed-er-pa

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…