Unge asylansøgere er et mareridt for lokale handlende: Stjæler, truer og kalder kvinderne ‘luder’

Wikipedia

De handlende i Allerød har det meget svært. Unge mennesker og store børn fra Sandholmlejren er en stor plage for de ansatte og butikkerne. Det skriver Ekstra Bladet. (23.2)

 

De unge er typisk nordafrikanere fra 14 år og op, som kommer med bussen fra Sandholm til Allerød. Her går de ind i butikker som 7-eleven og Q8, hvor de stjæler øl og Red Bull og truer personalet.

 

Mikkel Thiel er ansat i Q8 og siger til Ekstra Bladet:

”Ofte er der én, der forsøger at aflede vores opmærksomhed. Det er vi blevet opmærksomme på. Men når de er gået, kan man tydeligt se, at en masse varer mangler, typisk drikkevarer”.

 

Det er, når der kun er kvindeligt personale, at problemerne er størst. Kvinderne bliver kaldt skældsord og får trusler. Laura, som er ekspedient i 7-eleven på Allerød Station, er for eksempel blevet kaldt ”luder”, når hun påtaler tyverierne. Hun siger:

 

”Jeg er bange. Vi oplever mange skræmmende ting. Nogle snakker grimt til os. De truer med at dræbe os. En, som stjal, sagde, at han var ligeglad med, om han skulle 14 år i fængsel for at dræbe os”, fortæller hun.

 

Ifølge Gregers Schwarz, som er butikschef i 7-eleven, er personalet nu begyndt på helt at forhindre de unge i at komme ind i forretningen. Men så kommer de igen med trusler.  Og hvis de ansatte kontakter politiet, når drengene at stikke af, inden betjentene når frem.

 

Mange år med kriminelle asylansøgere

Der har tidligere været problemer med, at asylansøgere fra Sandholm kom til Allerød for at stjæle.

 

Problematikken omkring kriminelle asylansøgere er i det hele taget gammel. Særlig slemt var det ved årtusindskiftet, hvor et meget stort antal kriminelle fra det tidligere Sovjetunionen søgte asyl i Danmark.

 

Et flertal i Folketinget støtter i dag, at asylansøgere automatisk skal have afslag på deres asylansøgning, hvis de begår lovovertrædelser.

 

 

Kilder:

http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/unge-flygtninge-i-7-eleven-kaldte-laura-luder/5964290

http://nyheder.tv2.dk/article.php/id-65024784%3Ahver-femte

http://www.altinget.dk/artikel/flertal-i-folketinget-lovbrud-skal-give-afslag-paa-asyl

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…