Vesten kan ikke bekæmpe terrortruslen, så længe myndighederne gør alt for at behandle deres borgere som naive svæklinge

Nu er det slået fast, at bomberne i New York var terror. Man har anholdt den 28-årige Ahmad Khan Rahami, der har afghansk baggrund, som mistænkt i sagen.

 

Endnu er der ikke klarhed over, om der stod en organiseret celle bag terroren. Men politiet regner i hvert fald med, at andre personer har bistået Rahami med hans forehavende. Tre mænd og to kvinder har været til afhøring hos politiet i New York for at afdække deres rolle.

 

To bomber eksploderede lørdag i henholdsvis New Jersey og New York. Derudover blev en ueksploderet bombe fundet i New York og fem ueksploderede rørbomber blev fundet i New Jersey.

 

Angrebet i Minnesota

Mens disse begivenheder har fået stor mediedækning, har der været langt mere stille omkring et andet terrorangreb, der blev gennemført på samme tidspunkt:

 

Lørdag aften gik en mand amok med en kniv i et indkøbscenter byen St. Clouds i Minnesota. Gerningsmanden nåede at såre ti personer, inden han blev skudt og dræbt af en politimand, der havde fri og tilfældigvis befandt sig i indkøbscenteret.

 

Hvis betjenten ikke havde været der, kunne det være endt i et blodbad.

 

Gerningsmanden i Minnesota er den 22-årige Dahir A. Adnan, der har somalisk baggrund. Under terroraktionen råbte han om Allah, og han spurgte mindst et af ofrene, om vedkommende var muslim. Underforstået: Kun ikke-muslimer skulle angribes.

 

Islamisk Stat har taget ansvaret for aktionen.

 

Man kan kun gisne om, hvorfor medierne har interesseret sig relativt lidt for terroren i Minnesota.

 

Det kunne være, fordi medier og myndigheder ikke har lyst til at rette søgelyset mod en terroraktion, der meget tydeligt er forbundet med islam og Islamisk Stat. Man vil helst ikke tale om islam.

Læs også
To fronter og to femtekolonner – det amerikanske valg

 

Det er ikke terror – jo, det er det alligevel

Også i forbindelse med bomberne i New Jersey har der være udfoldet store anstrengelser for at beskytte befolkningen mod den grimme virkelighed.

 

I første omgang understregede New Yorks borgmester Bill de Blasio og staten New Yorks guvernør Andrew Cuomo, at der ikke var noget belæg for at tale om terror.

 

Det er et velkendt trick: Man skaber indtrykket af, at der ikke er tale om terror. Men hvis det så alligevel afsløres som terror, kan man bedyre: ”Jamen, vi sagde jo bare, at der ikke var fundet belæg for at tale om terror.”

 

Borgmesteren og guvernøren, der begge er demokrater, havde også et særligt politisk motiv for at forsøge at drosle sagen ned: Nye terrorangreb gavner Donald Trump og skader Hillary Clinton i valgkampen.

 

Han var ellers så flink

Men i det hele taget har man fået alle de klassiske manøvrer for at sløre terrorens barske virkelighed:

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

 

Medierne har bragt de sædvanlige kommentarer fra folk, der kender gerningsmanden. ”Han var ellers så flink,” lyder det. Den kommer næsten hver gang.

 

Når gerningsmanden er en flink fyr, så kan det hele jo ikke være så slemt – vel? Som om man ikke kan være omgængelig i det daglige og have en syg islamistisk tankegang på hjernen.

 

Medier og myndigheder gør heller ikke noget stort nummer ud af, at Rahami har været på længere ophold i Afghanistan og Pakistan – til trods for, at hans familie skulle forestille at være flygtet fra Afghanistan.

 

De amerikanske myndigheders kontrol med, hvad han lavede derovre har tilsyneladende været det rene ingenting. Hvorfor kastes der ikke kritisk lys på dette nu, hvor manden synes at være sprunget ud som terrorist?

 

Obama: I skal ikke være bange

Præsident Obama synes mest at være optaget af at fortælle amerikanerne, at de ikke skal være bange.

 

Læs også
Asger Aamund fylder 80 år: Islam er i krig med os – det er på tide at se virkeligheden i øjnene

Nej, amerikanerne og alle vi andre må ikke lade os lamme af skræk. Men man bekæmper altså ikke terroren ved bare at fortælle hinanden, at nu skal man ikke blive bange.

 

Man bekæmper terroren ved at give befolkningen et realistisk billede af, hvad terroren går ud på, og hvordan den hænger sammen med islamisme. Og så handle konsekvent derudfra – for eksempel ved ikke lade flygtninge rejse frit rundt i det land, de skal forestille at være flygtet fra.

 

Vesten kan ikke bekæmpe terrortruslen, så længe myndighederne gør alt for at behandle deres borgere som naive svæklinge.

 

http://edition.cnn.com/2016/09/19/us/new-york-explosion-investigation/index.html

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…