En udenlandsk forbryder overhalede en bil – uheldigvis for ham var det en politibil, og værre blev det, da en politihund gik i aktion

Colourbox

Når man er blevet udvist af Danmark, men alligevel fortsætter med at opholde sig i landet, er det klogt at holde lav porfil.

 

Det glemte en 25-årig udvist kroat, da han i onsdags den 28. september satte sig bag rattet i bil, der tilhørte en bekendt, som havde fået frakendt kørekortet.

 

Sent onsdag eftermiddag passerede han en politibil på den Nordjyske Motorvej med det resultat, at nummerpladesacanneren i patruljevognen slog alarm. Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

 

Stak af, men blev fanget af en politihund

Scanneren viste, at bilen tilhørte en mand, der havde fået frakendt kørekortet, og patruljevognen satte derfor efter bilen for at få den standset. Det lykkedes ved en grusparkering i forbindelse med en motorvejsfrakørsel.

 

Men føreren af bilen var ikke interesseret i at snakke med politiet. Hans stak af ind i en nærliggende skov.

 

Her blev hans ophold dog kortvarigt. En hundepatrulje blev tilkaldt, og en dygtig politihund fik hurtigt sporet manden. Ved anholdelsen havde han hundebid på anklerne som følge af, at han havde sparket ud efter politihunden.

 

Manden var en udvist kroatisk statsborger

Det viste sig at være noget af en fangst, politiets nummerpladescanner og en politihund her havde gjort.

 

Da politiet fik manden identificeret, viste det sig, at der var tale om en 25-årig kroatisk mand, som den 16. februar 2015 var blevet idømt blandt andet udvisning med 12 års indrejseforbud i Danmark.

 

Dertil kommer, at han ved samme lejlighed fik frakendt retten til at føre bil i ti år, og for nu at føje ekstra spot til skaden, viste det sig også, at han ved anholdelsen i onsdags var påvirket af narko.

 

Læs også
 Det er politiets fornemste opgave at beskytte truede personer – ikke at lukke munden på dem

Ved Retten i Randers blev han i torsdags varetægtsfængslet i fire uger.

 

Ulovlig våbenbesiddelser i bilen

Køreturen i onsdags fik ikke kun uheldige følger for kroaten.

 

Således var en 22-årig mand, der var pasager i bilen, i besiddelse af en perberspray, og han vil nu blevet sigtet for ulovlig våbenbesiddelse.

 

Bilens 27-årige ejer var ligeledes passager i bilen, og han vil blive sigtet for at have ladet en person uden førebevis føre sin bil.

 

Har allerede haft stor gavn af nummerpladescannere

Politiet har allerede nu haft stor gavn af de automatiske nummepladeskannere, de såkaldte ANPG’ere (AutomatiskNummerPladeGengivelse).

 

Læs også
Under en stor razzia kæmpede politiet med en aggressiv araber – da de fandt ud af, hvem de havde fat i, blev de rystede

Systemet fungerer via et lille kamera på patruljevognene, hvor en skærm øjeblikkeligt registrerer, om den pågældende bil optræder i politiets registre og ligeledes af hvilken grund.

 

Hos Østjyllands Politi fastsår viepolitiinspektør Kristian Juliussen i en pressemeddelelse, at nummerpladelæserne allerede nu har vist sig at være en succes:

 

“Vi har allerede haft stor gavn af vores nummerpladelæsere. De scanner alle de biler, der kører forbi. En opgave, der før blev løst ved, at vi manuelt skulle slå nummerplader op i registre,” siger Kristian Juliussen og understreger:

 

 

“Nu får vi automatisk oplysningerne op på skærmen i bilen, og det giver helt sikkert nogle sager, som vi ellers ikke havde opfanget.”

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…