Ny virksomhed: Snart kan vi skrotte pesticider

Den nystiftede Horsens virksomhed, Fremtidens Miljø A/S, er på vej med en ukrudtsmaskine, der kan erstatte verdens mest udskældte – og mest solgte – ukrudtsmiddel: Roundup. Og netop den aktuelle sag, hvor EU tøver med fortsat godkendelse af Roundup viser, at der er hårdt brug for en sådan maskine.
Også vandværkernes aktuelle kampagner for at begrænse brugen af pesticider, samt den aktuelle sag fra Århus, hvor lokale landmænd truer med at stævne Århus Kommune, for at få lov til at fortsætte med at forurene drikkevandet til borgerne i Århus med pesticider, viser behovet for maskinen.
Fremtidens Miljø A/S blev stiftet i februar i år, af en lille gruppe mennesker, der har sat sig som mål ikke bare at udvikle ukrudtsmaskinen, men også at sætte en ny dagsorden på miljøområdet.
Således oplyser initiativtager, og leder af projektet, Jan Hugo Schmidt, at Fremtidens Miljø vil gøre det nemt og attraktivt for almindelige mennesker at handle, frem for blot at snakke om problemerne. Derfor har virksomheden nu startet en crowdfunding kampagne, hvor alle kan blive medejer af projektet, ved at købe en aktie for kun 100 kr.
I første omgang er målet at nå op på 500.000 kr., i løbet af marts og april måned.  Fra starten er der næsten 150.000 kr. i kassen. Men det er en god idé at være med allerede nu, for når de 500.000 kr. er nået, stiger prisen pr. aktie til 150 kr.
Er man interesseret i projektet, kan man finde videoer om projektet med ukrudtsmaskinen på hjemmesiden: www.fremtidens-miljo.dk, og på Facebooksiden: Fremtidens Miljø
Når ukrudtsmaskinen kommer på banen, tager den livet af ukrudtet hurtigt og miljøvenligt, ved hjælp af mikrobølger. Den danske prototype bygger på erfaringer fra et australsk universitet, som viser, at netop mikrobølger er særdeles velegnede til pesticidfri og sikker ukrudtsbekæmpelse. Således forventes den nye metode at kunne halvere de årlige omkostninger til pesticidfri ukrudtsbekæmpelse.
Ukrudtsmaskinen udvikles i samarbejde med en sønderjysk virksomhed med 25 års erfaring i at arbejde med mikrobølger inden for industrien.
Bygningen af den danske prototype begynder allerede i starten af maj, hvis det lykkes at få solgt aktier for mindst en halv million frem til maj. På nuværende tidspunkt er halvdelen af aktierne solgt, og der er næsten 200 aktionærer.http://ing.dk/artikel/uenighed-i-eu-udskyder-afstemning-om-glyphosat-182729
http://nyheder.tv2.dk/politik/2016-03-09-krig-om-pesticider-landmaend-vil-staevne-kommuneYderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til:

Kontaktperson:
Jan Hugo Schmidt
24848575
[email protected]

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…