Han beordrede andre til at smide brændende cigaretter på en betjent – men i kommunen får han et fint tilbud, som vil få ham til at flække af grin

Der er mange måder at stoppe kriminalitet på. En af de mest almindelige er at lade politiet ordne sagen, men sådan gør man ikke altid i Sverige.

 

Således har man i Norrköpings Kommune fundet en alternativ metode til kriminalitetsbeskæftigelse.

 

Kommunen har ifølge den lokale avis Norrköping Tidningar gennem længere tid været plaget af bandekriminalitet i den indvandretætte bydel, Navestad, og har nu grebet til den løsning indirekte at betale de bandekriminelle for at holde sig ude af kriminalitet.

 

Betaler 100.000 svenske kroner per kriminel

Der er dog betingelser for at få del i de gode penge.

 

Dels skal de kriminelle ifølge avisen tilslutte sig et projekt for bandekriminelle, Stepping Stone, og dels skal de skrive under på, at de vil holde sig ude af kriminalitet i perioden fra 31. august i år og til 1. september 2018.

 

Der er tale om et projekt, der omfatter ledende bandekriminelle.

 

Projektet styres og administreres af et foretagende, der kalder sig iCreate Dreams AB, og som har indgået den to-årige kontrakt med kommunen, hvis deltagelse som nævnt udelukkende består i at punge ud til de kriminelle.

 

Det er allerede gået galt

Den 12. oktober i år skrev vi her i avisen om en svensk politibetjent i Norrköping, der var blevet fastholdt af unge bandemedlemmer, som overdængede ham med brændende cigaretter. Se nedenstående link.

 

Det viser sig nu ifølge Norrköping Tidningar, at det var en 20-årig mand, som er deltager i afkriminaliserings-projektet, der havde opfordret de unge bandemedlemmer til at angribe politibetjenten og holde ham fast, medens de som nævnt overdængede ham med brændende cigaretter.

 

Læs også
Hvidvasker Sverige sin antisemitisme? – en beretning om, hvor galt det står til i Malmø

Ligeledes skriver avisen, at den 20-årige ifølge chefanklager Torsten Angervåg desuden er under mistanke for narkotikakriminalitet.

 

Udover den 20-årige har avisen også kendskab til, at tre – fire andre, som deltager i projektet, og som ligeledes forsætter deres kriminelle løbebane.

 

Deltager i et lignende projekt blev leder af Hells Angels

Kommunale medarbejdere og andre, som Norrköping Tidningar har været i kontakt med, taler ifølge avisen om naivitet og henviser til et tilsvarende projekt fra 1980’erne, Non fighting generation.

 

Her var problemet blandt andet, at en af projektets mest fremtrædende personer ikke afholdt sig fra at slå folk ned.

 

Han blev desuden senere en af frontfigurerne, da Hells Angels etablerede sig i Norrköping, som med sine omkring 130.000 indbyggere er lidt større end Esbjerg.

 

http://www.nt.se/nyheter/norrkoping/kommunen-avlonar-kriminella-om4356743.aspx

Læs også
Likvideringen af 31-årig kvindelig læge i Malmø: Hun fik det dræbende skud, da hun lå på jorden – en medgerningsmand er anholdt

 

https://denkorteavis.dk/2016/avis-bande-lokkede-svensk-politibetjent-i-baghold-og-holdt-ham-fast-medens-de-braendte-ham-med-cigaretter/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…