Bande lokkede svensk politibetjent i baghold og holdt ham fast, medens de brændte ham med cigaretter – sådan skriver en avis

En bande unge mennesker lokkede en politibetjent i baghold i den svenske by Norrköping. De holdt betjenten fast, mens de brændte ham med tændte cigaretter.

 

Dette alvorlige optrin blev beskrevet i den lokale avis Folkbladet den 11. oktober. Ifølge bladet fandt overfaldet sted for to uger siden, men det har hidtil været hemmeligholdt af det lokale politi.

 

I Sverige oplyser man som hovedregel ikke om etnisk baggrund. Så de unge mennesker, der angreb betjenten, blev bare beskrevet som en ungdomsbande i avisen.

 

Ifølge Folkbladet 11. oktober fandt overfaldet sted for to uger siden, men har hidtil været hemmeligholdt af det lokale politi.

 

Folkbladet skriver, at  flere politibetjente var ude i den indvandrertætte bydel Navestad i anledning af en stjålen motorcykel.

 

Politiets version

Politiet har dog en anden version af begivenhederne end avisen. Ifølge denne politi-version fik en af politibetjentene øje på én, som han “kender” og trak ham til side for at tale med ham. Det forklarer en kilde ved politiet til Folkbladet.

 

Men avisen fastholder, at betjenten blev lokket i baghold og holdt fast, mens de unge brændte ham med cigaretter.

 

Politiet erkender, at betjenten blev holdt fast, “men kun et øjeblik, kun i nogle få sekunder”.

 

Man medgiver også, at der var brændende cigaretter, “men de blev kastet mod hans hold” og altså ikke brugt til at brænde betjenten, siger en kilde ved politiet til avisen.

 

De skyldige vil ikke blive straffet

Læs også
Hvidvasker Sverige sin antisemitisme? – en beretning om, hvor galt det står til i Malmø

Hos politiet i Norrköbing oplyser man, at der ikke bliver tale om yderligere undersøgelser af sagen.

 

“Det er ikke så let at finde ud af, hvem der har gjort hvad, og vold mod tjenestemand har ikke en særligt høj straframme. De her personer skal nok begå nogle grove forbrydelser, som vi så kan retsforfølge dem for,” forklarer Folkbladets kilde ved politiet.

 

Så man man altså godt overmande en politibetjent, fastlåse hans arme og kaste brændende cigaretter mod ham? Det vil Folbladets journalist, Åsa Hanell, vide.

 

“Det må man naturligvis ikke,” lyder svaret.

 

I øvrigt benægter politiet i Norrköping, at man har forsøgt at mørklægge sagen.

 

“Det tog bare alt for lang tid at få udarbejdet rapporterne,” lyder forklaringen.

 

Læs også
Likvideringen af 31-årig kvindelig læge i Malmø: Hun fik det dræbende skud, da hun lå på jorden – en medgerningsmand er anholdt

To muligheder

Det kan jo være, at det hele var så udramatisk, som politiet hævder i sin rapport, der var meget længe undervejs.

 

Men det kan også være, at politiet reelt har mistet kontrollen i indvandrerbydelen Navestad. I en sådan grad, at unge beboere lokker en betjent i baghold, holder ham fast og brænder ham med cigaretter. Og det kan være, at politiets version afspejler, at man ikke vil indrømme, hvor galt det står til.

 

I så fald ligner situationen i Norrköping situationen i en række andre svenske byer.

 

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…