Bange ansatte på sygehus måtte i aftes gemme sig for 30 indvanunge, som truede dem

En gruppe på 20-30 med indvandrerbaggrund troppede i går aftes op på Slagelse Sygehus for at besøge en patient. Det udviklede sig til trusler og vold mod personalet.

 

– Vi modtager klokken 19.28 en anmeldelse fra personalet om, at der er uro på sygehuset. Personalet føler sig truet af en større flok personer på 25-30 mennesker, siger vagtchef Henrik Karlsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.Gruppen var angiveligt mødt op for at besøge en ældre mand, som er indlagt på sygehuset. Ifølge vagtchefen blev gruppen af personalet bedt om at besøge patienten i mindre hold. 
– Så bliver de truende og aggressive, og personalet trækker sig tilbage til et personalerum og tilkalder os, siger Henrik Karlsen. 

Da politiet ankom til stedet, var stemningen ifølge vagtchefen stadig kogende. Politifolkene valgte at trække stavene og slå på flere af de tilstedeværende. Det fik gruppens medlemmer til at fordufte.

 

– På vej ud smadrer de en rude til en patruljevogn. Efterfølgende henvender nogle af dem, der har fået slag af stavene, sig på skadestuen. Så bliver der igen tumult, og de må gennes ud, siger Henrik Karlsen.

 

Omkring klokken 01 er der ro på stedet igen.

 

Ekstra Bladet skrev onsdag aften, at det var unge med anden etnisk baggrund. Og TV2 Nyhederne sagde torsdag aften, at det var en gruppe indvandrere, som ville ind på hospitalet.

 

To personer er blevet sigtet efter episoden. De er sigtet for grov forstyrrelse af den offentlige orden. Der er tale om en 43-årig kvinde og en mand på 27 år, oplyser vagtchefen.

 

De er begge løsladt og vil formentlig blive præsenteret for et bødeforlæg. Det vil dog først blive afgjort torsdag.

 

I alt to personer er blevet ramt af slag.

 

Det samme skete i Vollsmose i 2012

Tilbage i 2012 blev skadestuen på sygehuset i Odense angrebet af en gruppe personer. Det førte siden til, at tre mænd blev idømt mellem 10 og 17 måneders fængsel.

 

Angrebet skete i forlængelse af, at en skudepisode spolerede fejringen af den muslimske højtid Eid i bydelen Vollsmose.

Læs også
’Sydlandsk mand’ gjorde seksuelle tilnærmelser til kvinde på gaden – da hun afviste ham, fik det uhyggelige konsekvenser

 

En stor menneskemængde, op mod 60-70 personer, drog derefter til skadestuen på Odense Universitetshospital angiveligt i et forsøg på at få fat på en såret mand.

 

Bevæbnet med køller og sten blev skadestuen stormet, og der blev blandt andet begået hærværk mod en ambulance, som fik dækkene skåret op.

 

Kilder: ritzau, TV2 NEWS, TV2 øst

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…