Plastik hober sig op i skyggen af klimaproblemerne

En uansvarlig plastindustri, alt for lidt genbrug og mangel på regler er årsag til, at alt for meget plastik ender i havet. Det fastslår leder af miljøorganisationen Plastic Change, Henrik Beha Pedersen i en kommentar til en ny rapport fra World Economic Forum og Ellen MacArthur Foundation

 

Rapporten forudser bl.a. at hvis vi ikke gør noget alvorligt ved plastikproblemet, vil vægten af plastik i år 2050 overstige vægten af fisk i verdenshavene.

 

”Plastindustrien overalt i verden producerer plastik døgnet rundt uden at forholde sig til, hvor det bliver af. En stor del af det ender i naturen, hvor det bliver liggende i flere hundrede år, før det bliver nedbrudt, ” forklarer Henrik Beha Pedersen.

 

”Det er på høje tid, at vi begynder at tage plastikforurening alvorligt. Problemet har lige så stille fået lov at vokse sig kæmpestort, uden at nogen har reageret, fordi alle er optaget af klimaproblemerne. Men hvis vi ikke gør noget, ender vi med at drukne i plastik,” siger Henrik Beha Pedersen.

 

Ligesom rapporten peger han på, at der er løsninger i form af nye teknologier og genanvendelse, som kan forhindre den store ophobning af ufordøjeligt plastikaffald i naturen.

 

”Det er et spørgsmål om prioritering af indsatsen og der bliver indført nogle skrappe regler på området. Det er på høje tid, at et land som Danmark får en plastikpolitik, ” understreger Henrik Beha Pedersen.

 

Flere oplysninger:

Leder af Plastic Change, Henrik Beha Pedersen, tlf. 22881615 eller kommunikationsmedarbejder, Lisbeth Engbo, 29700625

 

Link til rapporten her.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…