Osama Bin Ladens søn kalder til samling i Syrien, så Jerusalem kan blive befriet

Æblet falder ikke langt fra stammen. Osama Bin Ladens søn Hamza Ben Laden, 23 år, har udsendt en opfordring på internet til at forene alle jihadistiske kræfter i det borgerkrigsramte Syrien.

 

Kun ved at få de mange stridende grupper til at enes kan Syrien blive det velbeliggende udgangspunkt for at befri Jerusalem og hele Palæstina, lyder opråbet fra Osama Ben Ladens yndlingssøn.

 

Osama Bin Laden blev likvideret for fem år siden af amerikanske elitestyrker i det hus, han havde forskanset sig i med hele familien i det nordlige Pakistan. Han var hjernen bag attentatet mod World Trade Centers tvillingtårne og Pentagon den 11. september 2002. Et massemyrderi, som han på video kaldte en “velsignet aktion”.

 

Nu opfordrer sønnen terrorgruppen Al-Qaïda, som hans far stiftede, til at forene sig med andre islamistiske og salafistiske grupper i Syrien, som har bekæmpet hinanden i en blodig borgerkrig siden 2013.

 

Opfordringen er især rettet til Front al-Nusra, der betragtes som en syrisk aflægger af Al-Qaïda, og kalifatets såkaldte islamiske stat.

 

Kun ved at stå sammen kan de jihadistiske hellige krigere gøre Syrien til det oplagte udgangspunkt for befrielse af Jerusalem og hele Palæstina, siger Osama Bin Ladens håbefulde afkom.

 

Han støttes af Al-Qaïdas officielle leder Ayman al-Sawahiri. Men trods flere kortvarige våbenhviler mellem de stridende grupper, der kontrollerer hver deres områder af den splittede stat, tyder intet på, at kalifatet eller præsident Assads opposition er særlige lydhøre over for opråbet om at gøre Syrien til en samlet krigsskueplads, som kan udvides mod syd over grænsen til Israel.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…